Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social La Caixa) El Tapís de la Creació de Girona, que es va presentar divendres passat en presència del bisbe Francesc Pardo i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, es traslladarà d’aquí a pocs dies a Valldoreix (Sant Cugat del Vallès) per ser restaurat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

El Tapís de la Creació ha estat restaurat en quatre ocasions. Aquesta darrera estarà basada en el criteri de la mínima intervenció i el màxim respecte per tots els elements que conformen l’historia de l’obra. D’altra banda, les diverses intervencions de consolidació que requereix l’obra seran totalment reversibles, s’utilitzaran materials neutres, estables i compatibles amb la naturalesa de la peça i totes les fixacions es duran a terme mitjançant cosits de restauració.
 
La restauració consisteix en condicionar l’espai on es troba actualment el tapís, aïllar l’espai del tapís de l’espai dels visitants a través de la vitrina, implementar de materials tampó (reguladors d’humitat), enguixar la volta, folrar les parets amb “pladur” pintat, aïllar l’espai vitrina del Tapís de la zona de pas a la sala annexa, musealitzar la porta d’accés a la zona de pas, i instal·lar d’un nou sistema d’il·luminació amb tecnologia Led.
 
La restauració d'aquesta peça, considerada una obra cabdal del romànic a Catalunya , forma part del programa Romànic Obert, que impulsen el Departament de Cultura i l’Obra Social ”la Caixa” amb l’objectiu de promoure la restauració, millora i prevenció del llegat patrimonial.