Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) En el decurs d’una conferència de premsa, l’Arquebisbat de Tarragona ha donat compte aquest dimecres del balanç econòmic de l’arxidiòcesi amb motiu de la jornada de Germanor que se celebrarà diumenge vinent, dia 13 de novembre. El vicari general i ecònom, Joaquim Fortuny; Carles Baches, viceecònom, i Daniel Sobradillo, cap de comptabilitat, han explicat les dades referents als ingressos i despeses de l’Arquebisbat corresponents al 2010.

Joaquim Fortuny ha dit que, malgrat la crisi, l’Església continua mantenint la seva activitat pastoral i social, i la petició d’ajut econòmic és per a fer front a les despeses originades pel seu funcionament. Ha recordat també que l’Església està oberta per a atendre tothom, sense cap distinció, qui necessiti ajut.

Fortuny també ha recordat que, des de fa quatre anys, l’Església ja no rep ajut estatal. També s’ha destacat que ha augmentat el nombre de persones que, a través de la declaració de renda, fan les seves aportacions a l’Església, tot i que, per la crisi, ha baixat la recaptació. Entre les inversions importants de l’Església diocesana per a l’any que ve cal destacar la construcció de la nova església i locals parroquials del barri de Bonavista de Tarragona, amb un pressupost de més de dos milions d’euros; i la rehabilitació de l’edifici del Seminari.

Les despeses ordinàries de l’any passat van ser de 7.626.530,02 €, que es van cobrir amb 7.424.440,64 € procedents de les aportacions dels fidels, ingressos per patrimoni i l’aportació provinent de l’asignació tributària (IRPF). La resta, 202.089,38 € es disposà de recursos propis. Així quedà equilibrat el resultat.

Pel que fa a despeses extraordinàries, la quantitat arriba a 4.231.625,91 €, que corresponen en la seva totalitat a la rehabilitació d’edificis, i que han estat coberts per 2.177.908,85 € d’ingressos extraordinaris per aquestes rehabilitacions i subvencions i per 2.053.720,06 € de préstecs de les parròquies i recursos propis de l’Arquebisbat.

Tot i que només han augmentat les aportacions en un 7,94%, s’han incrementat en un 60% les accions socials, pastorals o assistencials. Les aportacions dels fidels, entre col·lectes, donatius o prestació de serveis, puja a 4.284.611,82 €.

Pel que fa a les diòcesis catalanes, els ingressos ordinaris van ser de 91 milions d’euros, mentre que les despeses van arribar als 92 milions. Pel que fa als ingressos extraordinaris, aquests van ser de 12 milions d’euros, i les despeses, també extraordinàries, van pujar a 16 milions. En conjunt, el dèficit de totes les diòcesis catalanes va ser, l’any passat, de 5 milions d’euros.

L’arxidiòcesi de Tarragona té 200 parròquies, més de 50 llocs de culte i 140 preveres. També compta amb 106 centres socials i unes 200 Càritas parroquials. L’any passat es van atendre més de 2.680 persones i es van destinar a fins socials un milió i mig d’euros. Durant el 2010, a la nostra arxidiòcesi es van celebrar 3.544 batejos, 3.042 primeres comunions, 979 confirmacions i 679 casaments. L’Església confia en l’ajut dels fidels per seguir realitzant la seva tasca.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.