Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) El passat 5 de novembre a la Casa de l’Església es va constituir el nou Consell Pastoral Diocesà, renovat en la meitat dels seus membres. També aquesta setmana, el dia 10, es va constituir el nou Consell Presbiteral fruit de les eleccions realitzades entre els preveres de la diòcesi. Aquests són dos dels òrgans principals que ajuden el bisbe en les qüestions pastorals de la diòcesi.

El Consell Pastoral Diocesà

Aquest òrgan consultiu del bisbe vol ser una imatge de la porció del poble de Déu que conforma l’Església particular de la diòcesi. Per això, els seus membres representen els territoris i els diversos àmbits pastorals. El bisbe els proposa, amb caràcter consultiu, l’estudi de temes relacionats amb l’activitat pastoral, com ara iniciatives missioneres, catequètiques i apostòliques, formació doctrinal i vida sacramental dels fidels, sensibilització de l’opinió pública sobre problemes d’Església...

El 5 de novembre passat va tenir lloc el relleu preceptiu de la meitat de membres d’aquest Consell i per això van ser convocats els qui acabaven el servei i aquells que s’hi incorporaven. Segons s’expressaven els qui ara el deixen, cal destacar el sentit de continuat i relleu en el treball fet, l’experiència amb un fort significat diocesà, i la consciència d’haver aportat al bisbe Agustí reflexions útils per a la bona marxa de la diòcesi.

Aquest consell el formen 35 persones, entre membres nats, representants territorials, representants d’àmbits pastorals i altres designades pel bisbe Agustí.

El Consell del Presbiteri

Es tracta d’un organisme de necessària constitució a la diòcesi, que concreta i visibilitza la comunió del presbiteri amb el bisbe. Està format per preveres amb càrrec pastoral a la diòcesi, i es constitueix a partir dels representants de les diverses realitats territorials i funcionals i altres preveres que bé per càrrec bé per designació completen el consell, amb un total de 28 membre.

En la darrera reunió s’hi va fer un balanç de la feina feta especialment aquest darrer trienni, es va elegir un nou secretariat entre els membres que ara el constitueixen i es va obrir un torn de paraules per a proposar qüestions de debat en les seves properes reunions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.