Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) La filòloga i escriptora, Laia de Ahumada, va compartir reflexió, a l'entorn del tema, "Joves i espiritualitat: la recerca de l'ésser profund", en el decurs d'un acte promogut per la Delegació de Pastoral Familiar, que va tenir lloc aquest dilluns al capvespre al Casal Bisbe Cartañà. Va fer la presentació, Esteve Sureda, Vicari episcopal de Pastoral Funcional.

La conferenciant va començar la seva intervenció assenyalant els conceptes de religió i espiritualitat, la primera com una copa i la segona com el vi l'omple, "l'espiritualitat va més enllà de les religions", va afegir i reconeixent que entre les joves d'avui l'espiritualitat està de moda, mentre que les religions no ho estan.

Amb uns textos de l'Antic Testament i de l'evangeli de Lluc, es reconeixia el valor de la persona per damunt de la norma, el joves no volen valors imposats i cerquen, i moltes vegades troben, formes diferents d'exposar el sagrat, cerquen un Déu que no mani, que acompanyi.

Com a resum va apuntar que cal tenir esperança, que no podem llençar la tovallola, que no tractem de convertir i en canvi, tractem de captivar, que acompanyem als joves i que d'aquesta manera "en la cara de l'altre trobares el rostre de Déu", en resum, va dir, que "deixem de lamentar-nos i escoltem al joves".

En finalitzar les reflexions, s'encetà un torn molt viu de diàleg i col·loqui, amb valuoses aportacions i experiències per part dels participants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.