Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(SIJ) Els joves, els Dies d’Acollida JMJ, la mateixa Jornada Mundial de la Joventut o les paraules del Sant Pare adreçades als joves van ser alguns dels temes tractats en la xerrada-col·loqui «Els joves en l’Església. El ressò de la JMJ 2011», que va tenir lloc dijous passat, dia 10 de novembre. En aquest acte, emmarcat dins el programa d’activitats que la Fundació Claret organitza els dijous, hi van participar delegats de pastoral de joventut i membres del Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya, Andorra i Balears (SIJ). 

La presentació de l’acte va anar a càrrec de Màxim Muñoz, provincial dels claretians a Catalunya qui va donar pas als diferents ponents. En primer lloc es va presentar l’experiència viscuda des del SIJ, tant en l’acollida de l’11 al 15 d’agost com després en la JMJ del 17 al 21 d’agost a Madrid, partint d’un vídeo realitzat amb diverses fotografies de l’acollida prèvia a les diferents diòcesis amb seu a Catalunya i les Balears, del dia conjunt a Barcelona i de la participació a Madrid. «La JMJ ha estat una oportunitat pastoral de primer ordre que referma aquella intuïció inicial dels delegats i delegades de joventut del SIJ», va constatar Anna Robert, responsable de comunicació del SIJ. Robert va destacar els valors evangèlics que s’han posat en joc en aquesta acollida, l’important paper de la comunicació i les xarxes socials i el treball conjunt del Secretariat visible en el dia conjunt a Barcelona, entre d’altres aspectes.

L’experiència del SIJ es va concretar amb la vivència d’un jove. El Sergio Fernández, jove del bisbat de Terrassa i pelegrí en diferents JMJ, va destacar que les millors experiències que ha viscut a la vida s’han donat en una d’aquestes trobades d’Església universal amb el St. Pare. Fernández va remarcar que després d’haver viscut una JMJ «valores més el que tens ja que durant uns dies no tens les comoditats del dia a dia». En Sergio ja des d’ara veu possible assistir a la propera JMJ que es farà a Río de Janeiro, Brasil.

El delegat de joventut de Barcelona, Mn. Bruno Bérchez, centrant-se en els missatges que el St. Pare va dirigir als joves durant la JMJ, va destacar les paraules més significatives a través d’una presentació molt visual que va tenir com a punt de partida les paraules de St. Pau als Colossencs i alhora lema de la passada JMJ: «Arrelats i Edificats en Crist, ferms en la fe». 

Finalment, Carles Muñiz, delegat de joventut de St. Feliu de Llobregat, va oferir als assistents unes pistes de cara el futur per al SIJ com la recerca de noves eines pastorals i evangelitzadores en les tecnologies 2.0, el treball en comunió, la importància de l’ itinerari diocesà i refermar compromís dels acompanyants vers els joves com a pont de l’amor de Déu cap a ells. L’acte va concloure amb un distès col·loqui amb reflexions i experiències aportades per part dels assistents.