Vés al contingut
Catalunya Religió

(David Casals/CR) Cristians catòlics, protestants i ortodoxos; jueus; bahà'is; 'Hare Krishna'; musulmans; budistes; hindús; brahma kumaris; sikhs i taosites han pregat junts aquest dijous per la Sida.

Es tracta d'un dels esdeveniments interreligiosos més consolidats: la pregària que uneix des de fa 16 anys a representants de gairebé totes les religions, i que se celebra dies abans de l'1 de desembre, 'Dia Mundial de la Sida', una malaltia que afecta a gairebé 17.000 persones a Catalunya, segons les últimes dades epidemiològiques de la Conselleria de Salut. Enguany, a més, ha fet 30 anys des que es va detectar el primer cas d'aquesta malaltia a Catalunya.

"Que la pau i l'amor prevalguin a tota la terra. A tots ells els abracem en el nostre cor". Va ser un dels missatges d'aquesta vetllada d'oració, que ha tingut lloc a la Parròquia del Carme de Barcelona, situada al barri del Raval.

Com a símbol que uneix a gairebé totes les religions, la llum, s'han encès llantions, també s'han llegit textos de les diferents tradicions religioses, i hi ha hagut espai per la reflexió i la pregària, recordant als malalts, amics i familiars, i també les persones que s'han mort per aquesta malaltia, mitjançant en tapís en memòria de les víctimes de la Sida, que elabora l'entitat Projecte dels Noms.

En l'acte, s'ha recordat també la 'Regla d'Or', el missatge d'entrega al proïsme i fraternitat present en diferents religions: "Tracteu als altres tal com voleu que ells us tractin", diu l'Evangeli de Lluc. "Cap de vosaltres no és veritablement creient fins que no vol per al seu germà allò que no vol per a ell mateix", assegura un 'hadith' de Mahoma. "Allò que per a tu és detestable, no ho facis al teu pròxim. Aquesta és tota la Llei, la resta són comentaris", sosté un fragment del Talmut jueu. "No facis als altres allò que si et fessin a tu, et causaria pena", recorden els hindús.

A més de textos de diferents religions, en l'acte hi ha hagut moment per la dança hindú i per la música, amb l'actuació de la Coral Interreligiosa 'Per la pau' de l'Assocaició Unesco per al Diàleg Interreligiós.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.