Vés al contingut
Catalunya Religió
(Fundació Pere Tarrés) Més d'un centenar de persones van assistir a la jornada de celebració del 30è aniversari de l'Escola de Treball Familiar a la Fundació Pere Tarrés que es va realitzar el passat 30 de novembre i que va servir per recordar els inicis de l'Escola i per analitzar els reptes de futur de la professió.
Durant la taula inaugural, Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Institucionals i Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, va agrair l'esforç de totes les persones que durant aquests anys han ajudat a format a més de 7.000 treballadors familiars i va destacar que "l'Escola de Treball Familiar es va crear al mateix temps que s'anaven creant els serveis socials". Rafael Ruiz de Gauna també va incidir en els reptes de futur com "obtenir el reconeixement acadèmic dels estudis, avançar en la recerca i la innovació i millorar les condicions de treball d'aquests professionals".Carmela Fortuny, directora general de l'ICASS, va destacar els valors que aporten aquests treballadors tant a les persones que atenen com a les seves famílies i també els va recordar que tenen tot el suport del seu departament. Per Josep Oliva, diputat d'Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona, va destacar que "l'autoritat social que té el treball familiar és la seva utilitat en la millora de l'atenció de les persones i de les seves famílies".
Posteriorment, Carme Fernández, directora de l'Escola de Treball Familiar va recordar els inicis de la institució i com aquesta ha sabut adaptar-se i adaptar la seva formació als nous reptes que li plantejava la societat.

La jornada va continuar amb una conferència sobre "L'ètica del cuidar" a càrrec de lBegoña Román, professora d'ètica de la Universitat de Barcelona i presidenta del comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya, i amb una taula rodona sobre la pràctica de l'ajuda a domicili i les seves perspectives de futur. Hi van participar Pia Ferrer, cap del Servei de Formació i gestió del coneixement especialitzat del Departament de Benestar Social; Sagrario Durantez, treballadora familiar i coordinadora del SAD del Consorci sanitari integral de l'Hospitalet; Maria Ferrer, treballadora social i coordinadora del SAD de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès; i Lourdes Aramburu, professora de l'Escola de Treball Familiar i psicòloga del Centre de Serveis Socials d'Horta-Guinardó de l'Ajuntament de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.