Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social “la caixa”) Aquest dijous representants dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya i Jaume Lanaspa, director general de l’Obra Social ”la Caixa” han presentat la xifra total d’aliments recollits en l’edició d’enguany del Gran Recapte d’Aliments en una roda de premsa celebrada al Banc dels Aliments de Barcelona.
 
Els Bancs dels Aliments i l’Obra Social ”la Caixa” han anunciat que s’ha aconseguit recollir 1.095 tones d’aliments gràcies a la solidaritat i compromís dels ciutadans i voluntaris a benefici de les persones que tenen necessitats alimentàries a Catalunya.
 
La magnífica participació de 7.500 voluntaris, una xifra sense precedents a una acció d’aquest mena, ha fet possible que aquesta campanya hagi arribat a la major part de racons del nostre territori, més de 180 poblacions que han acollit 600 punts de recollida a mercats i supermercats. Per a fer possible aquesta recollida s’han utilitzat més de 1.300 banyeres (contenidors de cartró) i 38.000 caixes per la posterior classificació.
 
Aquesta campanya dirigida a la ciutadania, ha mogut també la solidaritat de les empreses de distribució i del sector agroalimentari, que han fet donacions extraordinàries d’aliments de llarga durada.Per segon any s’ha pogut participar amb donacions online, un canal que ha estat molt ben acollit així com amb donacions a través dels canals de ”la Caixa” – línia oberta, bescanvi de Punts Estrella, caixers, Servicaixa i Caixamòbil. Enguany s’ha aconseguit per aquests canals gairebé 250 tones d’aliments, tot un èxit que permetrà al Banc dels Aliments disposar d’aliments d’alt valor nutricional en els moments més necessaris.
 
L’Obra Social ”la Caixa”, a més, ha posat a l’abast dels seus treballadors 116 punts de recollida a les seves oficines, amb la participació de 1.700 voluntaris de la seva xarxa. En paraules del director general de l’Obra Social ”la Caixa”, Jaume Lanaspa, “enguany, en un moment de conjuntura econòmica complicada, l’Obra Social “la Caixa” i el Banc d’Aliments de Catalunya hem decidit treballar plegats amb l’objectiu de que un més un, sumin quatre. I ho hem més que aconseguit. Ens hem quedat curts en les nostres previsions més optimistes. Em fa molt feliç que “la Caixa” hagi pogut contribuir a fer realitat el que fa uns dies era un somni.”
 
Com a cloenda de l’acte, el sr. Antoni Sansalvadó, en nom dels quatre Bancs dels Aliments ha volgut també donar les gràcies a tothom per l’aclaparadora resposta i ha comentat: “La solidaritat del poble de Catalunya ha quedat demostrat que no té límits, i molt més en època de crisi. Només cal donar la oportunitat d’ajudar a qui més ho necessita i la resposta, com ha quedat palès, és espectacular i unànime. Moltíssimes gràcies a tots els que han ajudat a fer això possible, ens ha commogut profundament la reacció dels catalans.”
 
Durant aquesta mateixa setmana, els aliments recollits al Gran Recapte començaran a arribar a les més de 200.000 persones que reben ajuda mensualment dels Bancs a través de la xarxa de 754 entitats de Catalunya.