Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri – CR) “La clau de la vida religiosa no està en el contingut del missatge, sinó en la credibilitat del testimoni. La gosadia i l’audàcia evangèlica ha empès els religiosos i religioses als llocs difícils fins al risc i el sacrifici efectiu de la vida”. Aquest és el reconeixement que va fer aquest dijous a Barcelona el secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada, Joseph W. Tobin.

En un acte organitzat per la Unió de Religiosos de Catalunya, Tobin va emmarcar el testimoni actual de la vida religiosa en la “fidelitat creativa” com a signe d’esperança del món i com a “servei als pobres i marginats que alimenta l’esperança on regna el desànim”. A partir del Vaticà II i de l’exhortació apostòlica Vita consecrata va definir la vida religiosa com un compromís amb l’estil de vida de Jesús.

El president de la URC, Màxim Muñoz, va presentar l’acte a la Facultat de Teologia de Catalunya com una manera de “compartir el que som i el que fem al servei de l’Església i la societat” a la recerca “d’una societat fraterna i justa, sensible també als valors transcendents i de l’Evangeli”.

L’acte va estar presidit pel cardenal Lluís Martínez Sistach que va agrair el servei dels instituts de vida consagrada en la vida diocesana. El secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense, Joan-Enric Vives, i el responsable de la relacions amb els instituts de vida religiosa, Romà Casanova, va ser els altres bisbes catalans presents en l’acte. També hi va assistir el director general d’Afers Religiosos, Xavier Puigdollers, i nombrosos provincials i representants de les congregacions presents a Catalunya.  

Josep W. Tobin, va fer un breu estada de 24 hores a Barcelona per pronunciar la conferència i es va mostrar impressionat per la visita a la Sagrada Família. L’arquebisbe Tobin va ser Superior General dels redemptoristes i des del setembre del 2010 és secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica, l’organisme pontifici encarregat de la relació amb els religiosos.

Aquí podeu veure un resum de l'acte:

Aquí podeu veure la conferència de Joseph W. Tobin sencera: