Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Editorial Claret) Al cap de set anys de la seva consagració episcopal, Jaume Pujol Balcells obre amb aquest llibre les portes de la seva vida, no només com a arquebisbe de Tarragona, sinó des de la seva infància a Guissona fins a l’actualitat. Records i esperances està publicat per l’Editorial Claret en català i en castellà.

Amb estil senzill i amè narra les vivències familiars, els temps d’estudiant, la manera com Déu es va introduir en la seva ànima, la carrera de farmàcia, truncada per un canvi inesperat en la seva vida, i l’arribada a Roma precisament quan iniciava les sessions el concili Vaticà II. Recorda també els anys al costat de sant Josepmaria, i el retorn a Espanya, el llarg temps de professor a Pamplona i l’arribada a Tarragona. Una segona part, amb una selecció d’escrits, completa aquest llibre que permet conèixer de prop la personalitat de qui regeix avui de l’Església a Tarragona.

Jaume Pujol i Balcells (Guissona, Lleida, 1944) va estudiar a Pamplona, a Barcelona i a Roma. Va fer el doctorat en Ciències de l’Educació a Roma, on va cursar els estudis filosòfics i teològics. És doctor en Teologia per la Universitat de Navarra. Va ser ordenat prevere el 1973. Va ser professor ordinari de Pedagogia Religiosa a la Facultat de Teologia de la Universitat de Navarra. Des de 1976 fins al seu nomenament per a Tarragona va dirigir el Departament de Pastoral i Catequesi i l’Institut Superior de Ciències Religioses de la mateixa Universitat. Va ocupar diversos càrrecs dins la Facultat de Teologia. El seu treball d’investigació s’ha centrat en qüestions de didàctica i catequesi; ha publicat 23 llibres i 60 articles en revistes científiques, obres col·lectives, etc. El dia 15 de juny de 2004 el papa Joan Pau II el va nomenar arquebisbe de Tarragona, arxidiòcesi metropolitana i primada.