Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri – CR) El president de la Generalitat, Artur Mas, ha recuperat aquest Nadal l’enviament d’una felicitació personal als missioners i missioneres catalans d’arreu del món. De la mateixa manera que havia fet el president Pujol durant el seu mandat, aquesta setmana Mas ha enviat una carta a uns 200 missioners catalans a la qual ha tingut accés CatalunyaReligió.cat.

El president Mas emmarca la felicitació signada personalment en una celebració “de transcendència recordant com Déu es feu home entre nosaltres a través del seu fill Jesús” i s’adreça a “aquells que esteu lluny, construint un món més just i que heu fet de les vostres comunitats de destí també la vostra llar”.

Artur Mas parla de Catalunya com “un país solidari” i defineix als missioners com “el viu exemple d’aquesta imatge de solidaritat i del que significa donar-se als altres”. “Heu fet del servei als més desfavorits la vostra opció de vida” que Mas agreix i reconeix com a president. Finalment, diu als missioners que són “font d’inspiració per a tots nosaltres en la voluntat de treballar pel bé comú i per a un futur de major esperança”.

L’Església de Catalunya continua tenint una presència significativa en l’àmbit missioner amb catalans a tots els continents. A la presència habitual de sacerdots, religiosos i religioses, els darrers anys també s’hi han sumat missioners laics o famílies que dediquen uns anys de la seva vida a aquesta presència de col·laboració amb les comunitats i esglésies d’altres països del món. A més de la xarxa internacional dels religiosos, la majoria de diòcesis mantenen missions a l’Àfrica o a Llatinoamèrica, com es el cas de Tarragona a Ruanda, Barcelona al Camerun, o Lleida a Colòmbia.

Aquí podeu llegir la carta de Nadal de reconeixement de la tasca dels missioners que els ha adreçat personalitzada el president de la Generalitat.

                                                            -/-

És per a mi un veritable honor poder-vos fer arribar aquest escrit com a President de la Generalitat. Les dates nadalenques són habitualment un moment de retrobament familiar, de joia, de celebració i, pels creients, de transcendència recordant com Déu es feu home entre nosaltres a través del seu fill Jesús.

El meu pensament vol estar en aquestes dates amb tots vosaltres. Amb aquells que esteu lluny, construint un món més just i que heu fet de les vostres comunitats de destí també la vostra llar.

Com bé sabeu, Catalunya travessa moments de gran dificultat. Moltes persones es troben sense feina i la difícil situació econòmica que vivim colpeja especialment als  més desfavorits. La pobresa augmenta i penetra en noves capes de la població catalana. És tasca fonamental i principal d’un govern treballar per fer una societat més justa, més igualitària i lluitar especialment per aquells que menys tenen. Aquest és, també, el repte de l’actual Govern.

Ens cal també estar amatents i atents per defensar el nostre autogovern i els nostres signes d’identitat. No permetrem que amb l’excusa de la crisi es vulgui laminar tot allò que hem construït amb tant esforç durant dècades i fins i tot segles.

Malgrat els moments difícils que vivim, Catalunya és i ha estat sempre un país solidari, com ho demostra, per exemple, any rere any la Marató de TV3 o el recent recapte organitzat pel Banc dels Aliments. Hi ha molta gent conscienciada i bondadosa, que ajuda sense demanar res a canvi.

Vosaltres sou el viu exemple d’aquesta imatge de solidaritat i del que significa donar-se als altres. Heu fet del servei als més desfavorits la vostra opció de vida i com a President us ho vull agrair i reconèixer.

Que el vostre exemple sigui font d’inspiració per a tots nosaltres en la voluntat de treballar pel bé comú i per a un futur de major esperança. Els meus millors desitjos per aquest any 2012.

Barcelona, 29 de desembre de 2011