Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Vuit anys després de la seva mort, s’ha constituït l’Associació Rosa Deulofeu per impulsar-ne el procés de beatificació i difondre el seu exemple de vida cristiana. La creació coincideix amb l’eucaristia que cada any se celebra el 7 de gener a la parròquia de Sant Agustí de Barcelona coincidint amb l’aniversari de prematura mort de qui va ser delegada de pastoral de Joventut de l’arquebisbat de Barcelona.

L’Associació Rosa Deulofeu (ARD) està formada per familiars i amics i, entre altres objectius, vol estudiar, aprofundir i donar a conèixer la seva vida, obra i pensament per impulsar-ne el procés de beatificació. També es vol estendre el missatge de l’evangeli i l’ideal del seguiment de Jesús a partir de l’experiència de vida cristiana exemplar de Rosa Deulofeu i fomentar la continuïtat de la seva tasca evangelitzadora i pastoral, especialment entre la joventut i amb una atenció preferent pels més pobres i marginats.

El procés de beatificació es va iniciar fa tres anys. El germà Mariano Santamaria es el vicepostulador de la Causa que recull els testimonis personals sobre la vida Rosa Deulofeu i els possibles favors que s’obtinguin per la seva intercessió.

Rosa Deulofeu es va dedicar principalment al treball diocesà a través del Moviment de Centres d’Esplai Cristians i l’Escola de l’Esplai de la Fundació Pere Tarrés. L’any 1990 l’arquebisbe de Barcelona la va nomenar delegada de Joventut, responsabilitat que va exercir fins a la seva mort el 5 de gener de 2004.