Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero - CR) Qualsevol acció preventiva en l'àmbit de l'exclusió social és molt més efectiva que actuar quan ja és massa tarda. Per això, Càritas dedica una bona part dels seus recursos a a projectes maternoinfantils, centrats en les mares sigui per es troben soles, en situació de pobresa o en rics d'exclusió, necessiten ajuda en aquesta nova etapa de la vida que inicien amb l’arribada d’un fill. L’atenció que fa Càritas Diocesana de Barcelona és integral i té una dimensió comunitària.

CatalunyaReligió.cat s’ha desplaçat a Sabadell, on el projecte maternoinfantil fa 25 anys que funciona. En aquest projecte s'hi dediquen dues treballadores familiars, una treballadora social i un equip de professionals que es completa amb la col·laboració de voluntàries i estudiants d’educació infantil. Actualment hi ha 12 places per a aquest projecte, de durada d’un any i que s’ocupen en funció de les prioritats i s’adequen amb els perfils de les mares sol·licitants. A Sabadell hem parlat amb Núria Mateu, coordinadora del projecte; Mouna El Rghoui, mare; María Jesús Aguayed, mare i Núria Grau, psicòloga.

El funcionament dels projectes materoinfantils que ofereix Càritas Diocesana de Barcelona depèn en bona part de la realitat de cada territori. En funció de la població, i les seves característiques s’adequarà aquest projecte a unes necessitats o unes altres. L'Obra Social "la Caixa" col·labora amb més de 2 milions d'euros al global de projectes de Càritas, entre els quals, els maternoinfantils.