Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals –CR) La Setmana d'Oració per a la Unitat dels Cristians comença aquest dimecres. Es tracta d'un esdeveniment que als països de l'Hemisferi Nord es fa per aquestes dates, i al Sud pel voltant de Pentecosta, i a tot Catalunya, es faran una trentena d'actes ecumènics, segons recull el Centre Ecumènic de Catalunya.

Enguany, la crida a l'oració per a la Unitat dels Cristians es fa sota el lema 'Tots serem transformats per la victòria de Nostre Senyor Jesucrist', text extret del capítol 15 de la primera carta de Pau als Corintis.

Entre els diferents actes, sobresurt la Pregària interconfessional d'inici de la setmana a la Catedral de Barcelona, organitzat per la delegació d'ecumenisme de l'Arquebisbat, que tindrà lloc aquest dimecres a les 20 hores.

A Sant Feliu de Llobregat, hi haurà un acte ecumènic amb representants catòlics, protestants i ortodoxos aquest divendres a la Catedral a les 19.00 hores.

A la Biblioteca 'Salvador Cabré' del barri de Singuerlín, a Santa Coloma de Gramenet, el teòleg Francesc Torralba impartirà a les 19 hores aquest dijous 19 degener, sota el títol 'Les condicions del Diàleg i allò que ens uneix a tots'.

A Terrassa, s'organitza a la sala capitular de la Catedral aquest dissabte a les 17.30 hores una conferència sota el títol 'Afermar l'esperança en temps de crisi i injustícies' amb el director de Justícia i Pau, Eduard Ibáñez, i el president del Consell Evangèlic de Catalunya, Benjamí Planes. També a la catedral de Terrassa, el dimecres 25 hi haurà unes 'vespres ecumèniques' amb representants baptistes i anglicans a les 19 hores.

A Girona, al Temple del Sagrat Cor, es farà diàriament a les 19.15 una pregària per a la unitat dels cristians. L'oració el dissabte es farà a les 17.30 hores i el diumenge, a les 18.30 hores.

A l'Església Ortodoxa de la Protecció de la Mare de Déu de Barcelona (Aragó, 181), la comunitat cristiana oriental més antiga de Catalunya, hi hauràn unes 'Vespres' amb participació ecumènica el dissabte 21 a les 19.30 hores. En aquest mateix dia a les 19 hores, la comunitat ortodoxa grega de Barcelona també participarà en unes 'Vespres' ecumèniques a la parròquia barcelonina de la Puríssima Concepció (Aragó, 229).

Altres actes ecumènics tenen lloc a Sant Cugat del Vallès (dia 20, 21 hores a l'Església Protestant de Valldoreix), Mollet del Vallès (dia 19, 21 hores, parròquia de Sant Vicenç), Badalona (dia 19, 19.30 hores, Església Baptista), Tarragona (dia 21, amfiteatre, 10 hores), Sabadell (dia 21, 17.30 hores, Església Baptista del Redemptor. Moratín 105), Mataró (dia 25, 20.30 hores, Parròquia de Maria Auxiliadora) i L'Ampolla (dia 27, 20.30 hores, parròquia de Sant Joan Baptista).

Podeu ampliar aquesta informació a la Guia de l'Arquebisbat de Barcelona per a la Setmana Ecumènica 2012 i amb els materials per a la Setmana Ecumènica 2012 del Consell Mundial de les Esglésies.