Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Merche Mañeru/ Teresianes) La Trobada de la Família Teresiana ja és un fet. Ha arrelat amb força i la continuïtat està garantida. Més de 550 persones reunides a l'Auditori de Tortosa és la plasmació d'un èxit d'organització. 
 
“Si un dia ens unim tots els que amb la força teresiana volem transformar el món llavors la nostra empenta serà imparable”. Aquestes paraules van rebien a tots els teresians que vam respondre a la “crida”, a la convocatòria a la primera trobada de la Família Teresiana a Tortosa. D’arreu de Catalunya i Montpellier ens vam reunir aquest dissabte persones de molts llocs, unides per un carisma: el teresià i una persona que va somiar Sant Enric d’Ossó.
 
Projectes, activitats, experiències i ponències que donen sentit tant espiritual com d'acció van ser una constant al llarg d'un dia intens; intens de fe, de valors, de joia, d'injecció d'alegria i emoció. I palpar-ho en el seu origen, a Tortosa, és, en si mateix, extraordinari.
 
El projecte iniciat el segle XIX per Enric d'Ossó ha traspassat fronteres i més de cent anys més tard, continua vigent arreu del Món. Van conèixer l’obra i missió de les teresianes en aquesta província (Catalunya i Montpellier): Fundació Escola Teresiana, MTA, Esclat, Cintra, Benallar, Presencies eclesials (parròquies), Fundeo, Casa d’Espiritualitat, Llar Enric d’Ossó, Saó. Missions teresianes de caire educatiu, social i espiritual que són expressió del carisma i que fan realitat el somni d’Enric d’Ossó de fer conèixer i estimar Jesús transformant el món.
 
Acabada la presentació de la tasca de dedicació de Germanes teresianes i laics teresians, petits i grans, vam a anar al Centre Enric d’Ossó a dinar i a continuar el programa: la fira teresiana (exposició de cada obra), la visita pels voltants i a la casa del Fundador després de l’àpat compartit, de la bona convivència i de les noves trobades i relacions. En acabar, amb el Bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, vam celebrar l’Eucaristia.

Un sortia de la Trobada amb moltes respostes però encara més preguntes; què fa El Moviment Teresià? Què puc fer jo? Com puc ajudar? On puc ajudar? La trobada ha estat una oportunitat d'estar un dia rebent inputs estimulants de valors i solidaritat continus, i nombroses i variades opcions de conèixer la realitat Teresiana més enllà dels murs d’una escola.