Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La web de la Fundació Arrels és una de les entitats reconegudes en els Premis del Consell Municipal de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona als Mitjans de Comunicació en la seva dinovena edició. El jurat ha valorat l'impacte i la sensibilització del web "Tots mereixem una oportunitat" de la Fundació Arrels envers la situació de les persones sense llar i, especialment, el twitter La història d'en Plàcido, un compte amb el qual es poden comunicar algunes de les persones que atenen.

També ha estat distingit el reportatge ‘Triomfs sobre la marginació’, publicat a El Periódico, en què sis persones que han patit situacions d’exclusió relaten la seva lluita per recuperar una vida digna amb el suport de diferents entitats d’acció social. Per l’elaboració del reportatge diverses entitats impulsades per comunitats cristianes com Arrels, Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, o Servei Solidari, van aportar el testimoni d’usuaris dels seus serveis socials.

L’autor del reportatge, el periodista Fidel Masreal, ha cedit a l’Associació Entitats Catalanes d’Acció Social els 6.000 euros amb què esta dotat el premi per la col·laboració prestada a través de l’Agència de Comunicació Social en l’elaboració del reportatge.

Entre les mencions especials de les diverses categories dels premis tambe es troba el Centre d’Acollida Assís per www.assiscentreacollida.org, el Programa “PUNT ORG” conduït per Joan Ortiz a Ràdio Estel, i la revista Estris, editada per la Fundació Pere Tarrés, pel número “Pobresa infantil. El lleure com a espai d’inclusió social”.

Els premis són un reconeixement de l'Ajuntament de Barcelona als mitjans de comunicació pel tractament comunicatiu respectuós i crític que contribueixen a sensibilitzar sobre la realitat social de la nostra ciutat.

El Premis del CMBS han reconegut també les contribucions “a sensibilitzar sobre la realitat social de la nostra ciutat” del documental ‘Escanyats per la hipoteca’ (emès pel programa 30 minuts de TV3, i el treball ‘Àpats en companyia´ (Extrarradi, COM Ràdio). L’acte de lliurament dels guardons s’ha celebrat aquest dilluns al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.