Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR) Aquest divendres s’ha organitzat a la Facultat de Comunicació Blanquerna una nova jornada de formació per als equips i col·laboradors de les delegacions de mitjans de comunicació dels bisbats de Catalunya.

Sebastià Taltavull, bisbe responsable del mitjans de comunicació de la Conferència Episcopal Tarraconense, ha obert les jornades i en una breu intervenció ha fet referència al missatge de Benet XVI per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials sobre “Silenci i paraula”. Per Taltavull, d’aquest missatge se’n desprèn que “poder entendre no és només parlar, és també escoltar: un periodista que sap escoltar sap dir millor les coses”. Ha afegit que amb aquesta actitud el periodisme guanyaria en qualitat.

La jornada de formació, organitzada pel Secretariat Interdiocesà per als Mitjans de Comunicació (SIMCOS), inclou un seminari d’iniciació pràctica a les xarxes socials i un seminari sobre habilitats comunicatives i comunicació verbal i no verbal que imparteix Sílvia Cóppulo. El nou director del SIMCOS, el periodista Francesc Cano, ha explicat que aquestes sessions, conjuntament amb un seminari sobre comunicació institucions, s’oferiran als bisbats perquè hi puguin participar tots els agents de pastoral de la diòcesi.

El programa de la jornada de formació del SIMCOS inclou l’acte de presentació del nou Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura i dels dos postgraus d’aquest d’àmbit que el curs vinent oferirà la Facultat de Comunicació Blanquerna.  El degà Josep Maria Carbonell ha donat la benvingut als assistents de les delegacions de mitjans de tot Catalunya i els ha ofert “estrènyer relacions i arribar molt lluny si treballem plegats” i suport en “la formació de comunicadors cristians”.