Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) "L'espiritualitat del cristià, avui" ha estat la conferència que el teòleg gironí, docent a la Universitat de Santiago de Xile, Antoni Bentué, va pronunciar a l'església del Mercadal de Girona, el divendres 27 de gener. Més de dos centenars de persones va ser presents en l'acte que va presentar el rector de la parròquia, Pere Domènech.

Bentué va descriure primer el procés religiós i d'espiritualitat que en el decurs de la història ha dominat la vida dels ésser humans. Exposada aquesta primera part, el conferenciant entrà pròpiament en el tema de convocatòria: l'espiritualitat dels cristians del nostre temps. Es va fixar en la doctrina conciliar del Vaticà II, quan accepta els ritus, si passen pel cor. També recordà que acceptar que només la moral salva, és una vella heretgia, igualment rebutjà l'ètica puritana, aquella que considera que si a una persona les coses, els bons resultats en els seus negocis, l'economia, li van bé, és degut al seu comportament i que aquests resultats són un avanç del que l'espera en el paradís, "per tant, compte amb el puritanisme ètic" va dir per afegir que "només Déu és la única possibilitat que la nostra espiritualitat tingui sentit". Es tracta de recuperar l'autentica doctrina de Jesús.

La darrera part de la seva exposició la va dedicar a la Nova Evangelització en base al document final de la reunió dels bisbes de l'Amèrica Llatina de l'any 1992, que en la majoria dels seus plantejaments, segueix vigent, per exemple quan es diu que "cal una conversió pastoral de l'Església" o la "coherència amb l'aprovat en el Concili Vaticà II".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.