Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Editorial Claret) El missioner claretià Josep Roca acaba de publicar a l’editorial Claret La Lectio Divina per a temps forts. Quaresma, una eina que ofereix un mètode de lectura orant de la Bíblia.

Josep Roca va ser a la missió amazònica de Guajarà-Mirim (Rondônia), a la frontera brasilera amb Bolívia, de 1984 a 2010. Va tornar a Catalunya l’any 2010 per formar part del Consell dels Claretians de Catalunya. Des del seu retorn alterna el treball intern dels Claretians amb activitats directament pastorals i missioneres, com la col·laboració amb la ONG Enllaç Solidari, que dóna suport a projectes humanitaris i de desenvolupament en diversos països del Tercer Món, o el servei de divulgació i aprofundiment de la Paraula de Déu.

Des d’aquesta experiència ha preparat aquesta edició de la Lectio Divina per temps de Quaresma que s’inicia el proper 22 de febrer.

Benet XVI explica la Lectio Divina com “una via molt provada per aprofundir i assaborir la Paraula de Déu, que constitueix un veritable i apropiat itinerari espiritual en etapes. De la lectio, que consisteix en llegir i rellegir un passatge de la Sagrada Escriptura prenent els elements principals, hom passa a la Meditatio, que és com una parada interior en la qual l’ànima es dirigeix vers Déu intentant comprendre el que la seva Paraula diu avui per a la vida concreta. A continuació segueix l’Oratio, que fa que ens entretinguem amb Déu en el col·loqui directe, i finalment s’arriba a la Contemplatio, que ens ajuda a mantenir el cor atent a la presència de Crist, la paraula del qual és ‘llum que resplendeix en un lloc tenebrós, fins que apuntarà el dia, i l’estel del matí s’alçarà en els vostres cors’ (2Pe 1,19). La lectura, l’estudi i la meditació de la Paraula han de desembocar després en una vida de coherent adhesió a Crist i a la seva doctrina”.