Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Sant Feliu) Més de 40 preveres i diaques diocesans participen en la sessió de formació i presentació de l'itinerari, quan conclou la primera etapa de la formació de laics iniciadors per la l'itinerari.

A més de la presentació del treball fet amb els iniciadors laics durant aquest primer curs, la sessió ha servit per a resoldre qüestions de tipus pràctic, tant pel que fa al paper d'aquests laics i dels consiliaris, com per concretar com es farà a partir d'ara la convocatòria a les persones a les que volem convidar a realitzar l'itinerari.

En la presentació d'aquesta sessió el bisbe Agustí Cortés ha expressat l'oportunitat d'aquesta experiència a partir de la realitat que constata en les seves visites pastorals, i la valoració positiva d'aquesta primera etapa de formació d'iniciadors per sí mateixa.

Xavier Morlans ha explicitat el treball fet durant aquest primer any (queden només dues sessions de formació de la primera etapa de formació dels animadors), insistint que l'objectiu que els han plantejat a aquests animadors és el de "fer venir ganes d'apropar-se a Jesucrist i a la fe", partint exclusivament de la Paraula proclamada en cada sessió.

Aquesta quaresma es proposa fer la invitació extensa a les parròquies per a persones que s'hi apropen per a demanar un sagrament per a ells o els seus fills, per aquells que han tingut una bona experiència de fe en la seva infància i joventut i anhelen aprofundir-la o procurar-la als seus fills, i per a tota persona que s'interessi per Jesucrist, amb una invitació molt oberta i permeable a participar de les sessions.

En aquesta primera etapa de l'experiència, es convida als preveres a acompanyar els equips de laics que porten la iniciativa i la dinàmica de les sessions, respectant el seu protagonisme d'arrel baptismal i ajudar-los a revisar les trobades, i deixar el paper més actiu en les convocatòries per a la segona fase de l'experiència que tindrà lloc en els dos anys posteriors, amb un to més catequètic.

L'accent, doncs, d'aquesta primera etapa està en convidar a apropar-se a la Paraula de Déu en un context d'invitació a la pregària, que sigui protagonitzat pel testimoni de paraula i de vida dels iniciadors laics.

En les intervencions posteriors dels preveres assistents, s'ha mirat de resoldre molts dels dubtes i qüestions sobre les concrecions d'aquesta proposta en els diversos arxiprestats i parròquies, que es comença a engegar aquesta quaresma per iniciar les reunions el mes d'abril.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.