Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

El cardenal Lluís Martinez Sistach presenta el actes de la Missió Metròpolis a Barcelona amb la lectura de l’Evangeli de Marc al Palau de la Música com a acte central. Montserrat Caballé, Francesc Torralba, Tomàs Molina, Josep Cuní, Eugeni Gay o Justo Molinero entre els lectors que hi participaran.

(Jordi Llisterri- CR) Aquest dijous l’arquebisbe de Barcelona ha presentat amb una roda de premsa les cinc activitats que tindrà la Missió Metròpolis a Barcelona durant els dies de Quaresma. El programa és -adaptat a cada realitat local- el mateix que s’aplica a 12 metròpolis europees a partir de la proposta del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització.

Un dels actes més destacats es farà el diumenge 4 de març al Palau de la Música amb la lectura d’una selecció de l’Evangeli de Marc. La lectura de 17 personalitats s’intercalarà amb interl·ludis musicals. Seran els cantants Montserrat Caballé i Joan Pons; el rector de la UB Dídac Ramírez, els escriptors Carles Torner i Dolors Borau, el filòsof Francesc Torralba, el físic i poeta David Jou, el Magistrat Eugeni Gay, i els periodistes Sílvia Coppulo, Tomàs Molina, Josep Cuní, Joan Barril, Xavier Solà, Arturo San Agustín, Luis del Olmo, Justo Molinero i Xavier Coral.

“Jesús és la resposta”, ha dit l’arquebisbe Sistach per justificar la necessitat de difondre l’Evangeli i fer-lo arribar directament a la gent. Per això, durant la Missió Metròpolis s’ha convidat a les parròquies, escoles i moviments a repartir una edició especial de l’Evangeli de Marc. El llibret de 90 pàgines –composat per Josep Rom- conté el text complert de l’Evangeli i comentaris i fitxes de reflexió preparades per Armand Puig, Salvador Pié i Xavier Morlans.

D’aquesta edició de l’Evangeli se n’han imprès 10.000 exemplars en català i 10.000 en castellà que es distribuiran gratuïtament. Després de la difusió de les catequesis amb motiu de la visita del papa -que se’n van repartir 100.000 exemplars- no es descarta ampliar aquesta edició de l’Evangeli. Sistach ha convidat a repartir-los “a la gent que busca i que cerca” i que sigui una excusa per convidar-los “a parlar-ne”. També s’ha editat una versió en DVD per a sords i invidents.

El coordinador dels actes de la Missió Metròpolis, el degà de la Facultat de Teologia, Armand Puig, ha destacat que un acte com el del Palau de la Música “no s’ha fet mai” i que està pensat per tal que “l’Evangeli no es proclami perquè s’escolti, sinó perquè s’interioritzi”.

Els participants en l’acte, que preveu reunir 2.000 persones, també rebran una edició de l’Evangeli de Marc que el Pontifici Consell per a la Nova Evangelització ha editat en les 10 llengües de les 12 ciutats europees que acullen la iniciativa: Barcelona, Budapest, Brussel·les, Dublín, Frankfurt, Lisboa, Liverpool, París, Torí, Varsòvia, Viena i Zagreb. Aquesta edició internacional inclou el text en català i a la portada hi ha una fotografia de la Sagrada Família de Barcelona com a símbol de la Nova Evangelització.

Davant el repte de la secularització, Lluís Martínez Sistach ha apuntat com un dels problemes que “potser hem parlat molt de l'Església i parlem poc de Jesús. Per això volem parlar de Jesús, proclamar l’Evangeli”. I ha recordat que Benet XVI a Deus Caritas Est remarca que “es comença a ser cristià per un encontre personal amb una persona: Jesús. Per això és molt important l’anunci de Jesucrist i anar on està la gent, amb el testimoni però també amb la Paraula. Quan s’accepta Jesucrist més s’entén l’Església”.

Les Confessions de Sant Agustí al món acadèmic

El programa de la Missió Metròpolis inclou també una trobada amb els professors universitaris el 20 de març. El catedràtic David Jou serà l’encarregat de conduir l’acte centrat en els textos de les confessions de Sant Agustí. S’hi convidarà els docents de totes les universitat de Barcelona.

Els actes inclouen també tres sessions de catequesis que s’adreçaran als joves, als catecúmens i a les famílies. Aquesta darrera es farà el 24 de març a la Basílica de Sagrada Família. Alhora, el 16 de març es farà una celebració comunitària del perdó a la Catedral.

La vessant social de la Missió Metròpolis es concreta amb el programa Joves a l’Atur de Càritas que vol respondre a la situació dels gairebé 50% d’atur juvenil. Aquest programa ocupacional és un projecte promogut pel cardenal Martínez Sistach amb motiu dels seus 50 anys de sacerdoci. “La presentació de l’Evangeli sense una expressió de caritat i d’ajuda fraterna no és autèntica”, ha dit per emmarcar aquesta iniciativa en la Missió Metròpoli.

El cardenal ha presentat aquest actes com “l’Evangelització de sempre, però amb un nou enfocament perquè els canvis dels darrers anys han estat vertiginosos”. Segons l’arquebisbe “la nova evangelització demana per part de l’Església i per part dels cristians conèixer la realitat que vivim, conèixer quins reptes presenta la cultura actual i la societat d’avui, i fer un discerniment d’aquests reptes, per poder presentar Jesús i l’Evangeli amb el llenguatge, els mètodes i les expressions pertinents perquè sigui intel·ligible”.