Vés al contingut
Catalunya Religió
(Escolania de Montserrat) L’Escolania celebra el proper dissabte 3 de març una nova Jornada de Portes Obertes. Aquesta diada festiva està pensada especialment per a nois que estiguin cursant actualment de 1er a 3er d’Educació Primària, i les seves famílies. Des de la direcció del centre es recomana, per això, que el primer contacte amb l’Escolania es produeixi abans del 3er. de Primària, ja que, com més aviat ho facin, se’ls pot oferir un seguiment i una orientació musical molt més acurats, que en el futur poden ser clau per aconseguir uns resultats òptims a l’hora d’entrar a formar part del conjunt coral montserratí.
La 8a. edició de la Jornada de Portes Obertes a l’Escolania començarà el dissabte 3 de març, a les 10h, amb una xocolatada al polisportiu del centre. A continuació, els propis escolans són els encarregats d’oferir una visita guiada per les dependències de l’edifici a cadascuna de les famílies interessades. Durant el matí també es farà una reunió informativa als pares, i paral·lelament una activitat musical per als més petits que realitzaran els escolans. Per acabar, l’Escolania cantarà un motet polifònic, la Salve Regina i el Virolai a la Basílica de Santa Maria. La inscripció a la jornada, que està oberta a tots els nens de 6 a 8 anys amb ganes de cantar, s’ha de fer prèviament a través del web www.escolania.cat.
El curs 2005-2006, els estudis a l’Escolania es van ampliar un any. Des d’aquell curs acadèmic, els nois entren a 4rt. de Primària, en comptes de 5è., la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans.
Enregistrament d’un nou CD: Àngel Rodamilans posa música a textos de Mossèn Cinto
Aquestes setmanes l'escolania també continua amb les seves activitats musicals. Durant la primera quinzena de març, l’Escolania, juntament amb la Capella de Música de Montserrat, amb l’acompanyament a l’orgue de Mercè Sanchís, enregistrarà un nou CD, sota la direcció de Bernat Vivancos. El repertori del disc estarà format per peces musicades pel P. Àngel Rodamilans (1874-1936) a partir de textos de Mn. Jacint Verdaguer (1845-1902). En concret, els títols de les cançons són: Rosa Vera, Entre lliris, La Margarida, Lo llit d’espines, El Girasol, El nom de Maria, Amor. Cançó de maig, Moreneta en sou, Salve Montserratina i Inviolata.
Sortides internacionals i arreu de Catalunya
L’Escolania rep moltes peticions de concerts a Catalunya i a l’estranger, fet que és un signe de la valoració d’aquest cor al nostre país i arreu. El curs 2010-2011, per exemple, va fer dues gires per Rússia –a Moscou i a Sant Petersburg-, i aquest curs el va començar amb una per Flandes i Alemanya, el gener va oferir un concert a Roma i entre l’11 i el 14 de maig viatjarà a Mèze i Montpellier (França). Paral·lelament, el conjunt coral montserratí continua fent arribar les seves veus arreu de Catalunya. El 25 de maig actuarà a Tàrrega (Urgell), el 8 de juny a Taradell (Osona) i el 22 del mateix mes a Pineda de Mar (Maresme).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.