Vés al contingut
Catalunya Religió

(Universitat Ramon Llull) Rosa M. Boixareu i Vilaplana ha estat nomenada síndica de greuges pel Patronat de la Universitat Ramon Llull (URL) per un període de quatre anys, tal com estableixen els Estatuts de la URL.

El síndic o síndica de greuges és la persona encarregada de vetllar pels drets i les llibertats de l’estudiantat, el professorat, el personal investigador i el personal d’administració i serveis davant les actuacions dels diferents òrgans i serveis universitaris en el marc de les normes pròpies de la URL. Les seves actuacions estan sempre dirigides a la millora de la qualitat universitària en tots els seus àmbits, no estan sotmeses al mandat imperatiu de cap instància universitària i es regeixen pels principis d’independència i autonomia.

Amb aquest nomenament Boixareu succeeix Lluís M. Pugès, que ha exercit el càrrec els darrers quatre anys. Artur Juncosa va el primer síndic de greuges de la URL i va desenvolupar la seva tasca de l’any 2004 al 2008.

Perfil biogràfic

Rosa M. Boixareu és doctora en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya. Màster en Antropologia de la Medicina per la Universitat Rovira i Virgili (URV), diplomada en Infermeria per la UNED-Sant Pau i professora de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL (fins a 2010). Actualment és membre de l’equip coordinador d’Aula Salut Blanquerna i col·labora amb l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB). Entre les seves publicacions destaquen: "La papallona. Autobiografia de la salut", "De la antropologia filosófica a la antropología de la salud" (coord.-coautoria), "La Bona Salut. Dotze pensaments bàsics i un afegitó" (coautora amb Antoni Nello) i "La gestió de la salut, repte ètic" (coord.-coautoria). Publica articles habitualment sobre temes d’antropologia de la salut en "Ars Brevis" des de 1996.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.