Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) La Fundació Cova Sant Ignasi de Manresa presenta el programa d’actes que es realitzaran durant el mes de març i que commemoren el 490 aniversari de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa.

Els actes que s’han programat per aquest mes de març recordaran el llegat que ha deixat a la ciutat de Manresa l’estada que hi feu Ignasi de Loiola el 1522, però sobretot volen mostrar la seva actualitat i projecció cap al futur. Amb la vista posada en el Cinquè Centenari, que serà d’aquí a 10 anys, la Cova Sant Ignasi vol començar la preparació del que pot ser, l’any 2022, una gran celebració a Manresa.
Dos moments centrals seran per a la presentació del Camí Ignasià, el dia 15, i del projecte de futur de la Cova, el dia 25. El Camí Ignasià és la ruta que va recórrer Ignasi des de la seva casa natal a Loiola (Guipúscoa) fins a Manresa. Aquest itinerari de 650 kilòmetres dividits en 27 etapes constitueix una oferta de pelegrinatge que se suma a la ja existent del Camí de Sant Jaume, i que pot portar un bon nombre de pelegrins i visitants a la ciutat, que n’és destí i punt d’arribada.
Presentació del Camí Ignasià i peregrinació de Montserrat a Manresa
El Camí Ignasià es presentarà a Manresa el proper 15 de març a les 19:30h a la Cambra de Comerç, amb la presència del Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Mena, i el conferenciant i escriptor nord-americà Cristopher Lowney, un dels impulsors del Camí.
El diumenge 25 de març, el Santuari de la Cova acollirà a les 18:00h un acte en el que es mostrarà el projecte de futur de la Cova, amb la mirada posada en la preparació de la celebració del Cinquè Centenari. Hi participaran, entre d’altres, els jesuïtes Xavier Melloni, membre de la comunitat de la Cova, i Josep Lluís Iriberri, impulsor del Camí Ignasià, i es comptarà amb la presència de la Presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, l’Alcalde de Manresa, Valentí Junyent i el Pare Provincial dels Jesuïtes de Catalunya, Lluís Magriñà.
Just el dia abans, el dissabte 24 de març, un grup de joves realitzaran la darrera etapa del Camí Ignasià, en peregrinació de Montserrat a Manresa. El grup farà divendres una vetlla nocturna a Montserrat i l’endemà caminaran a peu fins a Manresa. La iniciativa és oberta perquè tothom qui ho vulgui s’afegeixi a la caminada, que comença a les 9:30h del dissabte a Montserrat.
Per conèixer la Cova i la Manresa Ignasiana
Dissabte 17 de març hi haurà una Jornada de Portes Obertes al Centre internacional d’espiritualitat Cova Sant Ignasi, que inclourà visita, dinar i una representació teatral. I dissabte 31 de març a les 10.00h es podrà fer una visita guiada als llocs ignasians en bicicleta.
Activitats d’interioritat i aprofundiment
D’altra banda, el programa inclou també la possibilitat de participar, el 3 de març, en un Recés d’un dia, per a fer una aturada de l’activitat diària. Per al 20 de març hi haurà una Pregària que combinarà silenci i música.

Finalment, per al dijous 29 de març, s’organitza una taula rodona sobre “Solidaritat en temps de crisi”, en la que persones vinculades a l’espiritualitat ignasiana i persones que participen en projectes socials i de cooperació a la ciutat, debatran sobre el compromís social i l’atenció als més desfavorits, que constitueix una de les prioritats de la Companyia de Jesús.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.