Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(El Punt Avui) Aquest diumenge El Punt Avui entrevista al bisbe de Solsona. Xavier Novell rebat el "que ara es diu molt que els capellans joves som contraconciliars". Segons Novell és una "bestiesa": "Jo sóc conciliar, no he viscut altra cosa. Jo m'he criat després del Concili Vaticà II i, per tant, formo part de l'Església del Concili. Però, de la mateixa manera, li dic que jo també sóc del Concili Vaticà I i del Concili de Trento. Tots aquests concilis han estat una benedicció".

Xavier Novell diu que "no em considero catalanista. Ei, i tampoc espanyolista. No és la meva missió com a bisbe" i que "correspon als ciutadans decidir sobre això, i nosaltres, els bisbes, hem de respectar les decisions que prenguin". Alhora, explica que "no m'identifico amb l'Església catalana progressista. Sé que existeix aquesta Església, que fa de la causa nacional un objectiu, que propugna canvis en la moral..., però no m'hi sento proper. Jo formo part de l'Església de Jesucrist Nostre Senyor en què hi cap tothom".

En l'entrevista a El Punt Avui explica que la seva decisió de reduir-se el sou per donar-lo a Càritas "la veritat és que no sabia si fer-ho públic. Aquestes coses no cal anar-les dient, però el meu objectiu és impulsar un projecte perquè la gent de la diòcesi vegi que realment aquesta crisi no és una broma, i que hi ha molta gent que passa dificultats. Novell també qüestiona el paper dels participants en el 15M: "Què demostrat els indignats?, què han aportat a la societat els del 15-M? Aquesta gent ha interioritzat que l'Estat els ha de solucionar tots els problemes”.

Ho podeu llegir aquí.