Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Una piulada d’un autor al matí i una cita bíblica a la tarda. És la presència habitual del cardenal Gianfranco Ravasi al Twitter, el primer cardenal a ser-hi present. En aquesta entrevista al diari italià d’esquerres L’Unitá, Ravasi explica com utilitza aquesta eina. “El sentit de la meva participació al Twitter és sobretot, i així ho espero, dirigida als no creients”, diu per parlar d’una “Església que també ha d’estar en les places i no només entre l’encens del temple”.

El president del Pontifici Consell per a la Cultura, amb el compte @CardRavasi, alerta del repte de concentrar un missatge en 140 caràcters: “El llenguatge, sobretot el religiós, porta segle d’elaboració a les espatlles. Per això, no hem d’oblidar mai les frases subordinades. La informàtica funciona amb coordinades, les frases breus, una darrera l’altra... mentre que la filosofia, la teologia, la gran cultura, prefereixen les subordinades, les deduccions, les ramificacions”.

En l’entrevista Ravasi també parla de la curiositat del papa pel mitjà i la preocupació pel canvi antropològic que genera invasió de les pantalles en la vida quotidiana la comunicació a través de les xarxes socials.

Precisament, la setmana passada l’anunci de que Benet XVI tindria un perfil al Twitter va portar milers de seguidors al compte @BenedictusPPXVI tot i que el portaveu de la Santa Seu va negar el papa ja tingués un compte obert.