Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Salle) El president Pujol va parlar aquest dilluns d’Escola i Valors en una conferència al Col·legi La Salle Sant Celoni i davant de més de 200 persones. Responent a una pregunta per part del públic, Pujol va defensar el model d’escola concertada a Catalunya, apel·lant a la seva aposta per l’educació en valors i referint-se també al cost, més baix, que li suposa a la Generalitat.

Durant la seva ponència, el President va parlar dels processos d’immigració i de l’acolliment de nou vinguts a l’aula, del paper de la família en l’ensenyament, del sistema educatiu i de la seva evolució, així com dels canvis que hi han aplicat en els últims anys els diferents governs. “Per sort, tenim bons mestres, el més important”, va dir remarcant així la figura dels docents catalans i referint-se “a l’error de la LOGSE”.

Convidat pel Cicle de Conferències La Salle Catalunya, el President Pujol va fer-se present a l’Auditori ‘Germà Genaro’ de La Salle Sant Celoni, amb motiu del centenari de l’escola. El van acompanyar M. Àngels Laparte, directora de La Salle Sant Celoni, i el germà Josep Guiteras, visitador provincial de La Salle Catalunya, qui va fer la presentació. Pujol va connectar amb un auditori ple ja des de la seva arribada, acompanyat de Marta Ferrussola.

Des de la naturalitat, clar i proper, però amb un discurs sempre punyent, Pujol va fer partícip als més de 200 assistents de la seva opinió i reflexions sobre el món de l’ensenyament i el sistema educatiu. Va afirmar que “el sistema educatiu català ha estat dominat, des del punt de vista ideològic, per l’espontaneisme”. Pujol s’hi va referir “com una actitud amb un punt d’orgull”, contraposant-la a la humilitat que planteja “l’aprenentatge”. “Si ens emmirallem davant dels sistemes educatius nòrdics, per què no intentem fer-ho com ells?”. “Critico la lleugeresa. Un dia cada nen havia de tenir un ordinador. Ningú a Europa ho tenia. Fou una mentalitat de nou ric? Una recerca d’un bon titular?”

D’aquesta manera llençà una crítica a la classe política, als canvis continus en el sistema educatiu i a l’error de la LOGSE, del qual Pujol va participar, tal i com va afirmar ell mateix. Tot plegat, per acabar parlant dels mestres, “dels bons mestres que tenim a Catalunya”. “La LOGSE no va causar una catàstrofe gràcies als mestres. Els hem de cuidar més”. Durant tota la seva ponència, Pujol va anar posant també l’accent en el paper de la família, a la que valora com “una peça molt important del sistema educatiu, especialment en el context social actual” i en el que cal que “la transmissió de valors comenci des de la família”.

Finalment, en nom de tota la comunitat educativa, M. Àngels Laparte, directora del centre, va lliurar un detall al President Jordi Pujol, el qual també va rebre un foulard per part de l’Agrupament Escolta i Guia Erol, lligat a l’escola. Arran d’una pregunta, Pujol va fer referències a l’escoltisme i al voluntariat en general: “No hi renunciïn, però sàpiguen que han de lluitar contracorrent. Malauradament sembla fins i tot contradictori actualment. Alguns en faran mofa, però no s’ho creguin, vostès formen bé a la gent”.

Podeu consultar "les piulades" del president Pujol a www.twitter.com/LaSalleCat