Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) “Hi ha gent que sent vergonya de venir a demanar ajuda perquè ha estat treballant i s’ha enfonsat". Amb aquestes paraules, José Antonio Iguacel, rector de la parròquia dels Salesians de Ciutat de Meridiana, explica en un reportatge a TV3 la situació de pobresa que viu el barri.

Només a Barcelona s'han doblat els casos de persones que necessiten ajuda per comprar menjar. Els Serveis Socials fan front a un augment de peticions d'aliments. Al barri de Ciutat Meridiana, veïns i associacions es mobilitzen en suport dels més necessitats.

La crisi que ens afecta es nota especialment en barris de la perifèria de Barcelona, com a Ciutat Meridiana, amb un nombre elevat de nouvinguts. En aquest sentit, els serveis parroquials de Sant Bernat de Claravall (Salesians de Ciutat Meridiana) estan fent una feina molt important d’atenció a les famílies més necessitades del barri.

José Antonio Iguácel, rector de la parròquia, explica que la situació de precarietat de moltes famílies augmenta i que van a la parròquia en busca d’ajuda. Iguácel veu que hi ha famílies que no poden cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació ni pagar els lloguers ni les hipoteques que tenen degut a la seva situació d’atur.

Durant el 2011, des de la parròquia s’han dut a terme els següents serveis: acollida de famílies (entre 12 i quinze setmanals); préstec de roba per a les persones més necessitades (han utilitzat aquest servei 380 famílies); repartiment de llet per a nadons (169 nadons se n’han beneficiat); cursos d’alfabetització de diferents nivells de castellà i de català i preparació a l’escola d’adults (al voltant de 150 usuaris en la seva majoria dones); banc d’aliments (280 famílies se n’han beneficiat);curs d’economia domèstica (45 dones); promoció d’un grup intercultural, format per 55 dones i 65 homes (120 persones) que s’ha reunit 5 cops l’any per preparar esdeveniments al barri com: menjars del món, tallers al carrer i tot l’estipulat en el Pla Comunitari.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.