Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) El dijous 15 de març el jesuïta colombià José Alberto Mesa será a Barcelona per parlar dels reptes de l’educació al segle XXI. L’acte que es farà aquest dijous a l’Església dels Jesuïtes de Casp comptarà amb l’assistència de la Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau.

José Alberto Mesa, jesuïta colombià, és actualment Secretari d’Educació de la Companyia de Jesús i professor a la Universitat Loiola de Chicago (EEUU), on dirigeix la càtedra de Filosofia de l’Educació per als Postgraus i Doctorats. Ha treballat durant 30 anys en el sector educatiu a Colòmbia, com a mestre i director a diversos centres i ha publicat nombrosos llibres i articles sobre educació i pedagogia. La seva especialitat és la filosofia de l’educació i concretament l’educació moral i ciutadana. Va col·laborar amb el Ministeri d’Educació de Colòmbia en la implementació d’un programa d’educació ciutadana per a tot el país, que ha estat molt ben valorat a tot Amèrica Llatina.

L’educació i la Companyia de Jesús

L’educació és una dels àmbits prioritaris de treball de la Companyia de Jesús des de la seva fundació al segle XVI. Actualment, els Jesuïtes compten amb més de 4.000 institucions educatives arreu del món. Aproximadament un miler són col·legis de primària, secundària, centres de formació professional i centres universitaris. La resta són centres que formen part de xarxes educatives d’iniciativa social, la més nombrosa de les quals és Fe y Alegría, present a diversos països de l’Amèrica Llatina. Això vol dir més de dos milions i mig d’alumnes.

Les escoles de la Companyia de Jesús a Catalunya estan integrades a la fundació Jesuïtes Educació. Són 7 escoles que ofereixen tots els nivells de l’ensenyament reglat, des de educació infantil fins al batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà i superior. Sumen més de 11.000 alumnes i 1.000 educadors.

La visita i conferència de José Alberto Mesa s’emmarca en els actes de celebració del Dia de Sant Ignasi. Tot i que la festa de Sant Ignasi es celebra el 31 de juliol, en el marc de l’aniversari de la canonització de Sant Ignasi de Loiola, el 12 de març, les escoles de Jesuïtes Educació i altres institucions organitzen diversos actes. Als centres educatius el dimarts 13 de març hi haurà diverses activitats adaptades per a cada nivell escolar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.