Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri- CR) “Creiem en la llibertat religiosa i de consciència i en la seva garantia en tota societat democràtica que aprecia la pluralitat. I creiem que cal atorgar un espai preferent i no pas residual al fet religiós”. Així va obrir la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, la Jornada sobre “Identitat, harmonia interconfessional i social” que es va celebrar dimecres passat i va “reivindicar la dimensió espiritual i transcendent de les persones”.

Per iniciativa del Grup Estable de Treball de Religions (GTER), és la primera vegada que se celebra aquesta Jornada a la seu del Parlament. L’acte es va convocar arran de la setmana Mundial per l’Harmonia Interconfessional que va instituir recentment Nacions Unides.

En l’obertura de la Jornada De Gispert va definir el GTER com “un punt de referència del diàleg entre les religions i un grup natural en mediació religiosa per a la prevenció i resolució de conflictes” i que amb aquesta sessió s’hi volia donar explícitament suport: “val la pena i té futur”. La presidenta del Parlament va destacar que és “un model per a altres països” i que “projecta Catalunya com a societat d’acollida”. El president del GTER, Mohammed Halhoul, va agrair aquest suport i va remarcar la transcendència de l’acte al Parlament.

La jornada va constar de quatre ponències de representats de les diverses confessions que formen el GTER: catòlics, ortodoxos, protestats, jueus i de l’islam. Antoni Matabosch va defensar un diàleg des de les conviccions, l’arxiprest Joan Garcia va definir el concepte d’harmonia des del punt de vista religiós, Jorge Burdman va explicar la seva visió de Catalunya com un model de convivència religiosa exemplar, i Guillem Correa va remarcar l’aportació de la tasca social que realitzen totes les confessions religioses.

En aquest vídeo podeu veure un recull de les intervencions de l’acte que van clausurar el director d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi Garcia i Clavel, i el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Xavier Puigdollers. En la sessió hi van assistir els diputats Glòria Renom, Elena Ribera, Francesc Bragulat (CiU), Laia Bonet (PSC), Sonia Esplugas (PPC) i Joan Puigcercós (ERC).

A sota podeu veure l’acte complert.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.