Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest cap de setmana se celebra el Dia del Seminari, coincidint amb la festivitat de Sant Josep. Per aquest jornada alguns seminaris han organitzat actes de portes obertes. Aquest divendres es farà a partir de les nou de la nit a Girona. Dissabte fan portes obertes tot el dia en el Seminari de Terrassa i a les nou del vespre es farà una pregària vocacional a la parròquia de Sant Cebrià de Valldoreix amb el bisbe Sáiz Meneses.

A Barcelona les portes obertes són a partir de les cinc de la tarda en un acte que inclou la visita, el rosari amb les famílies, eucaristia i un espai de trobada. Diumenge, la diòcesi celebrarà el Dia del Seminari amb una missa a les cinc de la tarda presidida pel cardenal Martínez Sistach a la Basílica de la Sagrada Família. Al bisbat d’Urgell, el diumenge 25, l’arquebisbe Vives presidirà l’ordenació d’un nou diaca a dos quarts de sis de la tarda al Santuari del Sant Crist de Balaguer.

Dilluns 19 a Barcelona hi ha una trobada prevista amb tots seminaristes de Catalunya, que actualment són un centenar.

Coincidint amb la jornada, els seminaristes catalans han editat un vídeo promocional. Deu seminaristes, un per cada diòcesi, llegeixen el fragment de l'evangeli de Mateu. D’altra banda, com cada any, la majoria de bisbe dediquen el seu escrit dominical a les vocacions. Aquí podeu llegir els textos dels titulars de Barcelona, Urgell, Girona, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Solsona, Terrassa, Tortosa i Vic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.