Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Els Camps de Treball han estat sempre, pels Claretians de Catalunya, un lligam i vinculació entre el treball Pastoral claretià i l’Enllaç Solidari, l’ONG dels claretians. Ara estan preparant l'experiència d'aquest estiu a la Índia.
 
Són molts els joves els que han participat dels Camps de Treball Enllaç que existeixen des de l’any 1994. “Tot va començar per les guerres de l’est d’Europa. Des d’allà es van demanar grups de cooperació de l’estiu en els camps dels refugiats”, explica Ricard Costa-Jussà, coordinador d’Enllaç Solidari.
 
“Sempre organitzem els camps allà on ja hi ha presència claretiana ja que treballem en xarxa i anem a recolzar el que ells ja fan. El fet que els claretians ja estiguin a la zona i coneguis les comunitats facilita la feina”. El coordinador ha volgut remarcar que "Allà no anem a fer res que no s'estigui fent".
 
És per això que  els llocs on s’han fet els camps durant aquests gairebé 20 anys són: Brasil, Paraguay, Índia, Bolívia, Panamà o Camerun, entre d’altres.
 
“Els camps de treball és una oportunitat de tenir una experiència voluntària de servei en el procés de creixement dels pobles. Es tracta d’una combinació d’experiència, voluntariat i servei”. En el rerefons d’aquest objectiu es troba el compromís dels claretians: que les persones que hi participin transmetin l’experiència viscuda a la societat.
 
“Amb els anys ens hem adonat que mitjançant els Camps de Treball hem aconseguit que hi hagi una transmissió  del coneixement del que estem fent els claretians en els diversos països, increible!”, explica Ricard Costa-Jussà.
 
A més assegura que “són experiències que frapen i que marquen molt perquè són molt  intenses. A més per a nosaltres els Camps de Treball són una manera de tenir una finestra oberta al món”
 
Segons explica el coordinador, en relació al caire religiós dels Camps de Treball, “per participar en aquesta experiència és bo que les persones interessades tinguin una sensibilitat cristiana o si més no, un respecte  a aquesta sintonia. A més és una oportunitat de descobrir de nou el fet religiós en el participant”
 
Les preinscripcions estan obertes i durant tot el mes de març es poden fer les entrevistes personals. El proper diumenge 18 es farà una sessió informativa al Secretariat d’Enllaç Solidari, a Barcelona. Els Camps de Treball es faran enguany a la Índia.