Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) La comunitat ortodoxa rumanesa de Lleida tindrà un monestir a Vilaller (Alta Ribagorça) en un edifici cedit pel bisbat de Lleida. Aquest divendres, a la seu del bisbat, el bisbe de Lleida, Joan Piris, bisbe de Lleida, i el bisbe de l’Església Ortodoxa Romanesa d’Espanya i Portugal, monsenyor Timotei, han signat un conveni de cessió d’ús de l’edifici del que va ser Seminari d’Estiu a Vilaller. En aquest lloc anaven a passar les vacances d'estiu els seminaristes i, posteriorment, els capellans del bisbat.

La finalitat del conveni és la utilització de l’edifici del Seminari d'estiu per destinar-lo a monestir  ortodox. Ja fa uns quants anys que la comunitat ortodoxa a Lleida celebra la seva litúrgia de ritus ortodox en els baixos de l’Església de la Mare de Déu del Carme i és atesa pastoralment pel pare Daniel Simon, sacerdot ortodox romanès. Ara, aquest nou conveni, és una mostra més de les bones relacions existents entre la diòcesi de Lleida i l'Església Ortodoxa Romanesa present en terres lleidatates.

La confessió cristiana ortodoxa és la majoritària a Romania i té una àmplia presència a Lleida en els immigrants d’aquest país.

Cessió d'un edifici de la Diocesi de Lleida a l'Església Ortodoxa Romanesa. 23.3.2012 from MCS.Bisbat de Lleida on Vimeo.