Vés al contingut
Catalunya Religió

(Caputxins) El diàleg interreligiós implica acceptar l’altre en el que és, sense dissimular la pròpia identitat, acceptar les diferències com un enriquiment, pregar plegats i partir de la convivència quotidiana i el diàleg de la vida. És una de les aportacions del cardenal Carlos Amigo en la conferència que va pronunciar la setmana passada a Barcelona sobre “La presència cristiana al Marroc”. L’acte estava organitzat per la Família Franciscana de Catalunya i la Facultat de Teologia. Va obrir l’acte Armand Puig, Degà de la Facultat i va presentar el ponent fra Juan Antonio Adánez, president de la Família Franciscana.

Amigo va fer una reflexió sobre les dificultats d’integració en la cultura europea i la legitimitat de l’obligació d’integrar-se, deixant d’ésser el que hom és. Insistí llargament en les condicions d’un adequat

En la seva dissertació va fer una presentació general de l’Islam en l’actualitat, ressaltant la seva gran complexitat i les grans diferències existents entre sunnites, xiïtes i els diversos països -Líbia, Tunísia, Marroc, Egipte, Síria...- on està implantat.

Després va fer un breu repàs de la presència franciscana al Marroc des del segle XIII, i va destacar els testimonis com el de religioses cristianes atenent a malaltes musulmanes, ressaltant el testimoni de l’amor com a actitud bàsica dels cristians al Marroc, ja que les conversions estan prohibides per les lleis civils.

El cardenal Amigo va néixer al 1934 a Medina de Rioseco (Valladolid). Va començar els estudis de Medicina, però els va abandonar per ingressar a l’Orde dels Germans Menors Franciscans. Va estudiar Filosofia a Roma i Psicologia a Madrid. A banda de diversos càrrecs de responsabilitat a l’Església d’Espanya i al Vaticà, ha estat arquebisbe de Tànger (1973-1982) i de Sevilla (1982-2009) i actualment és president de la Comissió Episcopal de Missions.

És autor de nombroses cartes, articles i llibres (més de 30), entre ells el llibre Cristians i Musulmans.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.