Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CET) El dissabte 24 de març s’ha celebrat a Lleida la VI Jornada de Mestres i Professors de Religió Catòlica, organitzada pel Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió Catòlica (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

Més de cinc-cents mestres de totes les diòcesis amb seu a Catalunya han participat en la jornada que s’ha iniciat amb un acte a «La Llotja», el Palau de Congressos de Lleida. Han donat la benvinguda als participants i han glossat el sentit de la jornada el delegat d’ensenyament del bisbat de Lleida, Lluís Sallan; el secretari general d’Escola Cristiana de Catalunya, Enric Puig; el regidor d’ensenyament de la Paeria,  Jesús Castillo; el secretari de polítiques educatives del Departament d’Ensenyament, Lluís Font; el bisbe de Lleida, Joan Piris, i l’Arquebisbe metropolità de Tarragona i president del SIERC, Jaume Pujol.

Seguidament, Antonieta Mateus Gorgues, ha pronunciat la ponència «Pedagogia de l’esperança: un repte urgent», que ha animat els mestres a encaminar la seva important missió sense oblidar l’esperança com a camí per al futur.

En acabar la ponència s’han programat 18 tallers d’aprofundiment per als participants, que s’han portat a terme a la mateixa Llotja i també a les instal·lacions del Museu de Lleida. Després del dinar conjunt a les instal·lacions del Palau de Congressos, tots els participants s’han traslladat a la Seu Vella. Allà han pogut escoltar les explicacions del Josep Tort, director del Consorci de la Seu Vella i també unes paraules de l’alcalde de la ciutat, Àngel Ros, que ha destacat que «no es poden trametre els valors i la pràctica continuada d’aquests valors sense una formació religiosa.»

La Jornada ha acabat amb la celebració de l’Eucaristia, presidida pel bisbe de Lleida Joan Piris.