Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Carla Herrero/CR) Gairebé un miler d’escolars de Primària d’arreu de Catalunya es van reunir divendres passat a Montserrat per celebrar la Jornada Presencial del Projecte Telemàtic 2012. CatalunyaReligió.cat va passar el dia amb un dels 19 grups, en concret l’Escola Vedruna Mare de Déu del Carme de l’Espluga de Francolí.

Durant aquest dia, les 19 escoles participants van desenvolupar diferents activitats dedicades al coneixement de l’entorn del Monestir, a través del Projecte Montserrat, un munt d’aventures que ja compta amb més de deu edicions. És una iniciativa consolidada i amb èxit que no pot atendre tota la demanda que hi ha.

Enguany, com en edicions anteriors, la jornada va incloure una visita a l’Escolania, l’observació natural de l’entorn, una visita al Museu de Montserrat i a la Basílica de Santa Maria, i l’Espai gresca, on els assistents van fer unes representacions a la plaça. La jornada es va acabar amb una pregària i amb l’actuació musical de l’Escolania a la Basílica.

Projecte Montserrat, un munt d’aventures, està organitzat pel departament TIC de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i l’Escolania de Montserrat.

Aquest vídeo recull les explicacions d'un dels organitzadors, Jordi Arderiu; dels alumnes participants Sara Müller, Jordi Roig, Alèxia Ferrer; de l'escolà Roc Humet; i de la profesora Cristina Campos.

(Imatges de la Basílica cedides per l'Abadia de Montserrat)