Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Obra Social “la Caixa”) El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el Bisbe de Girona, Francesc Pardo; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; i el director general de la Fundació "la Caixa", Jaume Lanaspa; han presentat aquest dimecres el retorn del tapís de la creació a la catedral.

El Tapís de la Creació retorna a la Catedral de Girona després de la seva restauració al Centre de Restauració de Béns Mobles (CRBMC) del Departament de Cultura. Aquí podeu consultar un ampli dossier amb els detalls del procés de restauració.

L’obra, s’ha estudiat i restaurat des de mitjan novembre de 2011, torna a la catedral després d’una intervenció complexa a nivell de conservació La intervenció del brodat ha proporcionat nova informació sobre la seva constitució interna i el seu estat de conservació: ha deixat al descobert els colors originals i s’han pogut localitzar i documentar inscripcions que s’havien descolorit i desgastat

El Tapís de la Creació s’exposarà novament en una sala condicionada especialment per mantenir la seva estabilitat.

Aquest projecte s'ha pogut dur a terme gràcies a l'aportació de l'Obra Social "la Caixa", que ha finançat els 136.000 euros dels treballs de restauració del Tapís de la Creació de Girona i el condicionament de la sala on s’exposa. Aquesta intervenció està inclosa en el programa Romànic Obert impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social "la Caixa” amb l’objectiu de promoure la conservació i la restauració del patrimoni de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.