Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(IQS) Jesús Tricás, degà d’IQS School of Management, va assistir el passat 9 de març al IAJBS Board Meeting com a president de la IAJBS (International Association of Jesuit Business Schools), que compta amb 67 membres actius i 176 associats pertanyents a escoles de negoci d'arreu del món unides pel vincle de la Companyia de Jesús.

La trobada a Roma amb motiu de la Junta preceptora de la IAJBS tenia com a objectiu principal preparar la divuitena edició de l’Annual World Forum d'aquesta organització que enguany tindrà lloc el proper mes de juliol a Barcelona, justament a IQS School of Management.

Jesús Tricás, en la seva intervenció davant la Junta, va fer un breu resum sobre la història, els objectius i els resultats de la IAJBS des de 1993. El president de la IAJBS va parlar sobre l’estructura regional de la institució que consta de quatre regions –EUA, Europa, Àsia i Llatinoamèrica– i té cinc representants per regió. Tricás també va parlar sobre l’èxit dels dos últims Fòrums anuals a Manila i Lima i sobre la previsió dels tres futurs a Barcelona, a IQS, a Saint Louis i a Seül.

Partnership, Knowledge, Service and Development són els objectius de la IAJBS, tal com va ressaltar Tricás durant la seva intervenció. També va assenyalar  alguns dels resultats que fins ara ha aconseguit la IAJBS, com el Beijing Center liderat per Fordham, els nombrosos acords bilaterals, l’acord de transferència de crèdits a nivell global (IAJBS + AACSB), el programa doctoral a Deusto i l’acord IQS-ITESO per facilitar l'accés al doctorat a professors d'ITESO. A més de la triple titulació de màster ja existent de les Business Schools de San Francisco, Taipei i IQS (USF/Fu-Jen/IQS), la triple titulació de màster de les Business Schools de Fordham/Bubaneswar/Antwerpen, els serveis a la comunitat a Indonèsia arran del tsunami i l’assessorament per a l’acreditació (AACSB, Equis).

El pare Adolfo Nicolás, prepòsit general de la Companyia de Jesús des de 2008, va destacar a la seva intervenció el potencial de les Business Schools dins la societat actual i va ressaltar la importància de l’ètica en el camp dels negocis, que es pot resumir amb una declaració taxativa: “Els negocis sense ètica condueixen al desastre”.  El pare Adolfo Nicolás també va manifestar “la importància de la creativitat com una forma diferent de veure els negocis” i va insistir sobre com cal donar als negocis una dimensió humana.