Vés al contingut
Catalunya Religió
(OHSJD) Els Tres Superiors Provincials de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu es van reunir aquest dilluns amb la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, amb l'objectiu d'oferir una visió general del treball que realitza la institució a Espanya. El germà Pascual Piles Ferrando, superior de la Província d'Aragó OH, el germà Julián Sánchez Bravo, Superior Provincial de la Província Bètica OH, i el germà Miguel Ángel Varona Alonso, Superior Provincial de la Província de Castella OH qualificar l'entrevista de "cordial ".

El portaveu dels provincials, Pascual Piles, ha destacat que "hem pogut presentar tot allò que nosaltres consideràvem que havia de conèixer, de fet hem vingut perquè conegués l'Orde Hospitalari en conjunt dins d'Espanya, i també hem sol·licitat que ella ens digués aquelles coses que considerava interessant que nosaltres podem aportar, a l'hora de situar-nos en la tasca que estem realitzant".

La ministra va mostrar el seu suport als projectes de Sant Joan de Déu, encara que va reconèixer les dificultats que planteja la situació actual de crisi. Ana Mato va mostrar especial interès en l'àrea d'acció social, i en potenciar la tasca assistencial de les residències, ha explicat Piles Ferrando. Els tres Superiors Provincials van exposar també les diferents realitats i necessitats dels centres en les diferents comunitats autònomes, i van destacar la important tasca que realitza l'OHSJD en àrees com la salut mental, la discapacitat o l'atenció de persones sense llar.

Al llarg de tot la trobada la ministra s'ha mostrat molt interessada per la feina que realitza l'OHSJD en els 42 centres sociosanitaris que gestiona a Espanya, i que es divideix en sis categories d'intervenció: hospitals generals, metge quirúrgics i infantils, centres d'atenció en salut mental i psiquiatria, centres d'intervenció integral en la vellesa, centres d'educació especial i reinserció de persones amb discapacitat, centres de rehabilitació psicosocial i albergs per a transeünts, i comunitats d'intervenció social.

Actualment l'OHSJD compta a Espanya amb més de 11.300 treballadors i col·laboradors, prop de 2.000 voluntaris, 7.400 llits en els seus diferents hospitals i centres, i gestionen projectes d'acció social a càrrec de la subvenció de l'IRPF que beneficien a més de 35.000 persones en les diferents comunitats autònomes.

Els Germans també van exposar la creació d'una oficina de l'OH a Brussel·les, així com la tasca que desenvolupen en l'àmbit de la cooperació internacional en diferents països empobrits d'Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia.

La OHSJD està formada actualment per 1.230 germans, prop de 45.000 col·laboradors professionals amb una vinculació laboral, més de 8.000 voluntaris, i nombrosos benefactors.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.