Vés al contingut
Catalunya Religió
(Càritas) Coincidint amb el Dia Internacional dels Treballadors i tenint en compte l’actual context de crisi econòmica, Càritas Diocesana de Barcelona reivindica un pacte per a l’ocupació de totes les forces polítiques, econòmiques i socials. A més, cal que, de forma urgent, tots i totes anem a la una per impulsar i implementar polítiques i mesures que prioritzin la persona i el seu desenvolupament perquè només així el futur podrà ser pròsper i sostenible. L’actual crisi posa en evidència una manca de valors i l’agressivitat d’un societat individualista que ens aboca a la competitivitat i a les desigualtats socials, cada vegada més accentuades. Des de Càritas considerem que hauríem de viure aquesta crisi com una oportunitat per repensar la nostra societat i per potenciar principis com la cooperació, la solidaritat i el respecte a totes les persones.
La crua realitat de les persones que atenem a les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa ens motiva a conscienciar de la necessitat d’aquest canvi social. Cada dia constatem que incrementa el número de persones que estan a l’atur (un 70%). Només un 9% tenen un contracte laboral i aquest les sotmet, sovint, a unes condicions molt precàries. L’ocupació és la base d’una societat cohesionada, justa i que garanteixi el futur de les seves ciutadanes i ciutadans.
Des de la nostra tasca diària també constatem que creix el número de persones que no disposen de cap tipus d’ingrés. Entre aquestes, hi ha persones que estan a l’atur perquè encara no han accedit a la seva primera feina, que ja han exhaurit la prestació d’atur o que estan a punt de fer-ho, i d’altres que estan esperant tramitar o cobrar la Renta Mínima d’Inserció (hi ha llista d’espera des del passat juny).

Aquesta situació està fent créixer la població que viu en l’exclusió social i accentua la pobresa severa. Aquesta realitat provoca que moltespersones quedin desprotegides i en una situació molt vulnerable en nopoder cobrir per si mateixes les necessitats bàsiques i en veure deterioradala seva salut i autoestima. Necessitem respostes i accions urgents per fer front a la crisi i així evitar el risc de fractura social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.