Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El darrer número de la revista El Bon Pastor afronta en el pòrtic “No podem perdre la humanitat en nom de la crisi” els reptes de llarga crisi que estem patint. El text denuncia una “societat que tendeix cap a la injustícia” i demana “un nou orde personal i social” que proposa des de l’Evangeli.

“En els temps de les vaques grasses va anar-se accentuant el sentiment individualista. Diner crida diner. Qui més guanya, més vol guanyar. I l’espiral de la recerca del propi benefici endureix el cor i torna insensible”, diu el text signat pels capellans Armand Puig, Joan Planellas, Agustí Borrell, Xavier Morlans i Norbert Miracle. Per contra, ara “l’angoixa s’estén i la crisi és fosca com un túnel del qual no s’albira l’altre cap. La crisi econòmica és crisi de societat, i per això ha començat una profunda crisi d’humanitat”.

El pòrtic diu que “els dèbils comencen a patir de veritat, i el sentit d’humanitat es fon” i és especialment contundent contra les “decisions que contraposen autòctons i estrangers, estrangers amb papers i estrangers sense papers” i altres situacions que afecten als infants, als joves, a les famílies i a la gent gran més desprotegits. Per això, afirma que “és l’hora de prendre decisions, personals i col·lectives, però decisions que no trepitgin la línia vermella de la dignitat de l’ésser humà, fet a imatge i semblança del mateix Déu (...) No es pot confondre la correcció dels abusos existents amb la criminalització dels pobres i dels febles, dels estrangers i dels aturats”.

Davant d’aquesta situació, el text recorda diversos missatges de l’Evangeli que “és llum de la nostra vida i criteri últim dels nostres actes. Els pobres i els desvalguts són els primers fills de l’Evangeli, tal com proclama la primera benaurança”.

Podeu llegir el text complert en el bloc de El Bon Pastor.