Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(L’Horeb) Dissabte 12 de maig es van reunir a la Sala Claret trenta claretians i sis col·laboradors per participar en l’exposició del tema: «Cristians i Claretians davant la crisi».
 
Joan Vera, treballador de Càritas de Vic, va ser el primer dels ponents convidats a aportar la seva visió personal sobre el tema, i va subratllar entre altres qüestions que la crisi que sofrim és, per sobre de tot, una crisi d’humanitat. “Són els mercats els que obliguen els Estats a prendre mesures, a fer retallades”.
 
I l’Església què hi té a veure en tot això? Què pot aportar? Segons Vera davant els fets reals sempre ha d’aprendre de nou, i desaprendre, perquè quan teníem la resposta ens han canviat la pregunta. L’Església no ho pot fer tot, tot sola. No ho podem fer tot, tot sols. L’Església ha de donar la humanitat que falta en aquesta crisi. Veure les coses des de l’evangeli.
 
A continuació el pare Joan Soler, claretià resident a Vic, va exposar la dimensió espiritual que s’hauria de viure enmig d’aquesta crisi. Acceptar una economia solidària que no vol dir únicament “donar peix” ni tampoc “ensenyar a pescar”, com diu el conegut proverbi, sinó “pescar junts”. Fer empreses d’inserció sense ànim de lucre. Per mitjà de Càritas entrem en el món del dolor i del sofriment de la nostra societat. És una bona aportació.

En finalitzar les ponències es va aprofitar el moment per presentar la Trobada de Joves programada per a l’any 2013 al Brasil.