Vés al contingut
Catalunya Religió
(Justícia i Pau) Per primera vegada a l’Estat espanyol, l’entitat SETEM i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, de Justícia i Pau, descobreixen els vincles financers existents entre la banca i la indústria militar a l’Estat espanyol en el seu informe “Inversions que són la bomba. Negocis de la banca amb les empreses d'armes espanyoles”, realitzat en el marc de la campanya Banca Neta.
El suport financer que ha rebut el complex militar-industrial mitjançant participacions accionarials, fons d'inversió i crèdits de 2007 a 2011, ens mostra que a l’Estat espanyol s'han desviat un mínim de 1.372 milions d’euros al sector armamentístic, la qual cosa revela la gran dependència existent entre el sector armamentístic i la banca a l’Estat espanyol.
L'informe descobreix la implicació de 42 entitats financeres, entre les quals es troben els bancs, caixes d'estalvis, cooperatives de crèdit, empreses d'assegurances i intermediàries financeres en el negoci de la guerra. Cal destacar que els deu bancs que han participat en el negoci armamentístic amb major volum de negocis i més presència en empreses d'armes espanyoles en el període estudiat són, per ordre d'importància: Bankia, Liberbank, Banco Santander, Caixabank, BBVA, Catalunya Caixa , Banc Popular, Banc Sabadell, Ibercaja i Bankinter.
En l'informe s'han identificat 30 empreses d'armament del complex militar-industrial espanyol que han rebut suport financer de la banca que opera a l’Estat espanyol i que fabriquen vaixells de guerra, avions de combat, míssils, bombes, munició, blindats, tancs, helicòpters militars, elements de comunicació militar i fins i tot han comercialitzat bombes de dispersió fins a 2008.

Es pot descarregar l'informe complet aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.