Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Els dies 2 i 3 de juliol de 2012 el Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer) acollirà les III Jornades d'Història de l'Església i la religiositat. Les Jornades d’aquest any se centren en l'estudi d’un dels temes centrals de la vida religiosa: l'espai sagrat al mòn monàstic medieval. Un espai que no només compren l'àmbit físic dels monestirs, sinó també l’espai litúrgic i simbòlic; sigui tant en monestirs masculins com femenins i a nivell de l'Europa medieval.

La vida dels monjos, monges i canonges està definida i determinada per aquests espais metafísics que donen estructura a les seves vides regulades. L’objectiu de les jornades és entendre millor la vida monàstica medieval a través de l'estudi interdisciplinar i internacional de l'espai sagrat on es desenvolupa aquesta vida religiosa.

Les Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes estan adreçades a tots els públics i hi intervenen professors de diverses universitat Europees. La trobada es tanca amb un sopar medieval. Aquí podeu consultar el programa