Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri – CR) A partir d’aquest dilluns Barcelona acull la II Trobada Interreligiosa Iberoamericana. Des del 2005 les Cimeres Iberoamericanes compten amb trobades sectorials prèvies que des de l’any passat també inclou una trobada interreligiosa. Catalunya acollirà la cita interreligiosa de tres dies prèvia a XXII Cimera Iberoamericana, la segona després de l’experiència del Paraguay de l’octubre passat. El Grup Estable de Treball de Religions, que agrupa representants oficials de les confessions religioses presents a Catalunya i que va participar en la sessió del 2011, serà l’amfitrió de la trobada.

Dilluns s’obriran les sessions amb un acte a la tarda al Parlament de Catalunya amb la presència dels cardenals Francisco Robles, arquebisbe de Guadalajara, i Lluís Martínez Sistach. Robles és el moderador del Consell Llatinoamericà i Caribeny de Líders Religiosos i membre la presidència de la CELAM. Sistach intervindrà parlant del diàleg interreligiós en l’espai Llatinoamericà. L’acte estarà presidit per Núria de Gispert i s’espera la presència del ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón.

Les sessions de treball es faran dimarts vinent a l’Ajuntament de Barcelona i dimecres es clausurarà la trobada al Palau de Generalitat. El programa inclou una visita a la Basílica de la Sagrada Família. Hi participaran representats de les confessions religioses presents a tot l’àmbit iberoamericà com l’Organització Islàmica per Amèrica Llatina, el Congrés Jueu Llatinoamericà, el Consell Episcopal Llatinoamericà, el Fòrum Iberoamericà de Diàleg Evangèlic, el Consell Llatinoamericà d’Esglésies, o del Consell Continental d’Ancians i Guies Espirituals Índígenes d’Amèrica. Aquestes aportacions s’alternaran amb la dels representants de les confessions religioses presents a Catalunya que formen part del GTER i de representants dels grups religiosos de la resta d’Espanya i de Portugal. L'alcalde Xavier Trias i la vicepresidenta del Govern de la Generalitat Joana Ortega, obriran les sessions de dimarts i dimecres.

L’objectiu és aprovar propostes i aportacions per la propera Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que es farà aquest novembre a Cadis. Entre altres, el programa afrontarà temes com la llibertat i els drets humans, la fraternitat i solidaritat, el diàleg i la convivència, o la inclusió i equitat. Les conclusions pretenen aportar a la XXII Cimera Iberoamericana propostes per a l’assoliment del finançament estable i just dels Estats, la millora de la cohesió social i l’enfortiment de la seguretat ciutadana. Alhora, aquesta segona trobada vol consolidar la Xarxa Interreligiosa Iberoamericana com espai d’intercanvi entre les confessions i de seguiment de les conclusions i recomanacions de les Cimeres Iberoamericanes.