Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Barcelona) El Sant Pare, Benet XVI, ha rebut aquest divendres al matí en audiència privada al Palau Apostòlic del Vaticà el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona. L'audiència ha estat demanada pel cardenal Martínez Sistach, amb motiu dels seus 75 anys, com acostumen a fer els cardenals.

El cardenal de Barcelona ha testimoniat al Sant Pare l'adhesió, l'afecte i la pregària de tota l'arxidiòcesi de Barcelona a la seva persona i al seu ministeri com a successor de l'apòstol Sant Pere, especialment en aquests moments, i li ha agraït de nou la seva visita apostòlica a Barcelona el mes de novembre de 2010. El Sant Pare li ha agraït aquestes manifestacions i ha reiterat l'agradable record que conserva de la seva visita per dedicar la Basílica de la Sagrada Família.

En el decurs de l'audiència el cardenal de Barcelona ha informat Benet XVI que arran de la seva visita apostòlica han augmentat les visites a la Basílica de la Sagrada Família, havent superat l'any 2011 els 3 milions de visitants, i li ha exposat tot el què s'està fent per a l'acolliment dels visitants amb un esperit evangelitzador i catequètic. El cardenal Martínez Sistach ha ofert al Sant Pare un exemplar de les tres edicions (catalana, castellana i italiana) del seu llibre La Sagrada Família, un diàleg entre fe i cultura.

El Sant Pare s'ha interessat per l'aplicació dels tres objectius -un d'ells, la solidaritat en aquest temps de crisi econòmica- del Pla Pastoral diocesà, centrat en la Nova Evangelització, i per les dues experiències que ha viscut l'arxidiòcesi de Barcelona (la Missió Metròpolis i l'Atri dels Gentils), tot agraint el treball que s'està fent a l'arxidiòcesi per part dels sacerdots, els religiosos i els laics, així com el que es prepara per a l'aplicació de l'Any de la Fe que començarà l'octubre d'enguany.

El Sant Pare, en el decurs de l'audiència, ha manifestat el seu afecte al cardenal Martínez Sistach i li ha atorgat la seva Benedicció Apostòlica per a l'exercici del seu ministeri en l'estimada arxidiòcesi de Barcelona, fent-la extensiva a tots els diocesans.