Vés al contingut
Catalunya Religió
(David Casals/CR) L'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós, pionera en grups de diàleg sobre aquesta matèria, posa en marxa al proper curs un nou grup dedicat exclusivament a l'espiritualitat.
L'Associació agrupa a creients de base de diferents religiós i compta a Barcelona amb varis grups de diàleg: el pioner -l'incial, i que fou la base de l'Associació, constituït el 1997-, el jove, el de dones, l'abrahàmic i dos de temàtics, un sobre pau i un altre sobre sostenibilitat.
A tot això, s'hi afegeixen 18 entitats més a la resta de Catalunya, País Valencià, Balears i Rosselló, que es coordinen entre ells a través de la Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós, que convoca el Parlament Català de les Religions, que se celebra cada dos anys.
En declaracions a Catalunya Religió, la cap de programes de l'Associació, Pilar Claret, destaca la importància que es crei un grup dedicat específicament a l'espiritualitat.
"El formarem una monja budista, una religiosa catòlica, un pastor protestant i una professora de zen" i l'objectiu és treballar "eines i explorar el camí interior per obrir-lo al més enllà" mitjançant diferents tècniques.
Si hi ha grups que tracten el medi ambient o altres que han abordat l'art o la pau, aquest pretén explorar la part més mística de cada tradició religiosa, els diferents camins espirituals propis de cada tradició amb l'objectiu de tendir ponts a favor del coneixement mutu, afegeix Claret.
L'Associació Unesco va tenir com a origen un grup de diàleg i no ha parat de créixer: avui també inclou una coral interreligiosa, l'edició d'un calendari, editen la revista sobre religions 'Dialogal', organitzen jornades i la pregària interreligiosa del Dia Internacional de Lluita contra la Sida, assessoren a Ajuntaments sobre diversitat religiosa i també tenen una comissió d'experts sobre com hauria de ser l'ensenyament de cultura religiosa en l'ensenyament obligatori, entre altres activitats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.