Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El claustre del Monestir de Sant Cugat va ser l’escenari on es va presentar l'obra actualitzada Jesus i les dones d’Isabel de Villena publicada per Barcino en un acte que va comptar amb l'autora de l'actualització, Marta Pessarrodona i la monja i metgessa Teresa Forcades.

Forcades va dir que “Isabel de Villena mostra una visió de Jesús molt amable, capaç de tocar el cor de les dones i allunyat del pantocrator”. A més, Forcades assegura que “aquest llibre va tenir un èxit editorial més gran que Tirant lo blanc”
 
Es tracta d'una de les obres més destacades de la literatura medieval catalana i Isabel de Villena és considerada la primera dona escriptora de la qual se'n té constància en català. Aquesta adaptació al català actual és una antologia de la seva extensa obra "Vita Christi", on es destaca el paper preeminent de les dones en la figura de Jesús.
 
Marta Pessarrodona, Premi Nacional de Literatura i autora de l’adaptació, diu que “es tracta d’un llibre amb gran vivesa narrativa i amb una temàtica producte de l’època. He procurat intervenir-hi el mínim”
 
L’acte va començar amb una visita guiada pel Monestir de Sant Cugat, i a continuació, en el claustre es va fer la presentació de Jesús i les dones i es van llegir alguns fragments de l’obra