Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

(Generalitat de Catalunya)  El director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Xavier Puigdollers, ha presidit aquest dimecres al migdia al Palau Moja de Barcelona la clausura oficial de la II Trobada Interreligiosa Iberoamericana, que s’ha celebrat a Barcelona des del proppassat dilluns. La trobada, convocada amb el lema "Una relació renovada entre els països iberoamericans des de la visió de les comunitats de fe", ha estat organitzada Grup de Treball Estable de Religions i Religions per la Pau Amèrica Llatina i el Carib.
 
Durant tres dies, s’han aplegat a Barcelona líders, experts i representants de les confessions religioses de l'espai iberoamericà i de les confessions religioses presents a Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol i Portugal. Ahir van ser rebuts al Palau de la Generalitat per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, qui els va encoratjar en el seu treball. Dilluns es va celebrar l’acte inaugural al Parlament de Catalunya, presidit per la presidenta Núria de Gispert.
 
En l’acte de clausura, Xavier Puigdollers ha agraït als participants el seu treball i les seves aportacions, fetes des de la diversitat cultural, religiosa i idiomàtica. El director general d’Afers Religiosos ha glossat en la seva intervenció “la capacitat de diàleg i d’escolta i la importància del diàleg interreligiós”. En l’acte de clausura també s’ha discutit i aprovat el document anomenat la Declaració de Barcelona que serà lliurat als caps d’Estat que participaran el mes de novembre a Cadis en la XII Cimera Iberoamericana. 
 
Entre d’altres, han participat en aquesta II Trobada Interreligiosa Iberoamericana el cardenal arquebisbe de Guadalajara (Mèxic), Francisco Robles, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, el secretari executiu de la FEREDE, Mariano Blázquez, i el president de la Comissió Islàmica d’Espanya, Riay Tatari. Pel que fa a les comunitats religioses iberoamericanes, han estat presents representants de Religions per la Pau Amèrica Llatina i el Carib, Secretaria General Iberoamericana, Consell Episcopal Llatinoamericà (CELAM), Fòrum Iberoamericà de Diàleg Evangèlic (FIDE) i el Consell Evangèlic de Veneçuela.