Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Benet XVI va aprobar aquest divendres el decret de beatificació dels Servents de Déu Manuel Borràs Ferré, bisbe auxiliar de Tarragona i 146 companys, martiritzats en la persecussió religiosa d’entre 1936 i 1939. La causa inclou vint monjos de Montserrat i set claretians catalans. La cerimònia de beatificació tindrà lloc el 27 d'octubre de 2013, segons ha comunicat l’arquebisbat de Tarragona.    

L’abat Josep Maria Soler va anunciar-ho abans d’acabar la missa conventual de la Solemnitat de sant Pere i sant Pau celebrada a la Basílica de Santa Maria: “En el context joiós i martirial de la solemnitat dels apòstols sant Pere i sant Pau, em plau anunciar-vos, germans i germanes, que ahir el Sant Pare va autoritzar la publicació del decret de martiri del Servent de Déu Manuel Borràs, bisbe auxiliar de Tarragona, i dels seus 146 companys, entre els quals hi ha 20 monjos de la nostra comunitat, que donaren la vida per Jesucrist entre el 1936 i el 1937. En donem gràcies a Déu”.

També formen part d’aquesta Causa, promoguda per l’Arxiprestat de Tarragona, set claretians: Frederic Vila, Jaume Mir, Antoni Vilamassana, Antoni Capdevila, Sebastià Balcells, Pau Castellà i Andreu Feliu Bartomeu. Els tres primers pertanyien a la Comunitat de Tarragona i els quatre restants a la de La Selva del Camp. Aquests set màrtirs acompanyaran a l’altre grup de màrtirs claretians de Sigüenza i Fernancaballero en la pròxima cerimònia de beatificació de Màrtirs d’Espanya del segle XX prevista durant l’Any de la Fe.